CHP'den Gazeteci Suikastları İçin Araştırma Komisyonu Teklifi

CHP Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Ensar Aytekin, TBMM Başkanlığı'na sunduğu önerge ile faili meçhul gazeteci cinayetlerinin araştırılması için komisyon kurulmasını talep etti. Aytekin, “Tuğla çekilsin, faili meçhuller açığa kavuşsun” dedi.

28 Mayıs 2021 Cuma 12:54
CHP'den Gazeteci Suikastları İçin Araştırma Komisyonu Teklifi

Ensar Aytekin, birçok gazeteci cinayetinin faili meçhul olarak kaldığını söyleyerek, “Yapılan soruşturmalar maalesef göstermelik olarak yürütülmüştür. Gazetecilere yönelik hayata kasteden eylemler günümüzde ise ya suikastlerle ya da cezaevleriyle benzer şekilde sürdürülmüştür” dedi.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile eski İçişleri Bakanı ve Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar ve eski asker Korkut Eken hakkındaki iddialarıyla gündeme gelen, Uğur Mumcu ve Kutlu Adalı cinayetleri hakkında da açıklamada bulunan Aytekin, “Sedat Peker adlı kişinin ifşaatları ile Türkiye; 1990’lı yıllarda çokça konuşulan Kutlu Adalı, Uğur Mumcu gibi gazeteci suikastleri ve cinayetleriyle tekrar gündeme gelmiştir. Bunun yanı sıra Kıbrıs Meclisi gazeteci Kutlu Adalı’nın cinayetinin araştırılması için komisyon kurarak gerekli süreci başlatmıştır. Her ne kadar Uğur Mumcu suikastinde göstermelik yapılan bir soruşturma sonucu İran istihbaratıyla bağlantılı kişiler yargılanmış olsa da Emniyet Genel Müdürü sıfatıyla Mehmet Ağar’ın, Uğur Mumcu’nun eşi Sayın Güldal Mumcu’ya yönelik kullandığı ‘bu tuğlayı çekersem, duvar yıkılır’ sözleri, söz konusu suikastlarıyla daha derin bir araştırmaya ihtiyaç olduğunun göstergesidir. Tuğla çekilsin, faili meçhuller açığa kavuşsun” dedi.

Son Güncelleme: 28.05.2021 12:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15