Gürer: “Çeyrek asırlık havalimanı hayali suya düştü”

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesini yanıtlayan Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, 1996 yılında temeli atılan Niğde havaalanı projesiyle ilgili olarak 2001 yılında yayımlanan genelgeyle stol havaalanlarının tasfiye edildiğini ve bugün itibariyle Niğde için başka bir havaalanı projesinin bulunmadığını açıkladı.

07 Mart 2021 Pazar 13:03
Gürer: “Çeyrek asırlık havalimanı hayali suya düştü”

Önerge sahibi Gürer ise AKP iktidarları döneminde Niğde’ye her gelen Bakan’ın havaalanı sözü verdiğini hatırlatarak, “Madem bu proje 20 yıl önce tasfiye edildi ve yeni bir havaalanı projesi yoktu, Niğdelileri neden 18 yıl boyunca kandırdılar. Daha 3 yıl önce Başbakan olarak Niğde’ye gelen Binali Yıldırım, ‘1yıl içinde Niğde’ye havaalanı yapılacak’ sözü vermişti. Aradan 3 yıl geçtikten sonra Ulaştırma Bakanı AKP’nin ağzındaki baklayı çıkardı ve ‘Niğde’ye havaalanı yok’ dedi. Meğer hepsi yalan söylemiş, Niğdelileri fena kandırmışlar ” diyerek tepkisini dile getirdi. 

 GÜRER, ÇEYREK ASIR ÖNCE TEMELİ ATILAN HAVAALANINI, TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 25 yıl önce temeli atılan ve 18 yıllık AKP iktidarları döneminde, Niğde’ye gelen başbakan ve bakanların sürekli söz verdiği havaalanı projesinin akıbetini, soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı. 

VERİLEN SÖZLER BOŞ ÇIKTI 

Gürer, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, “Niğde ilinde 1996 yılında temeli atılan, 2018 seçimleri öncesi dönemin Başbakanı ve bakanlarının ödenek çıkardık havaalanı yapıyoruz diye Niğde’de nutuk attığı Niğde Havaalanı inşaat alanında tabela dışında bekçi kulübesi dahi boş durmaktadır” dedi. 

GÜRER’İN SORULARI 

CHP Milletvekili  Ömer Fethi Gürer, “2021 yılı bütçesinden Niğde havaalanı yapımı için ne kadar kaynak ayrılmıştır? Niğde Havaalanının ne zaman tamamlanması düşünülmektedir? 1996 yılından bugüne Niğde Havaalanı için bütçeden ya da valilikten ne kadar yatırım harcaması yapılmıştır? Son beş yılda merkezi yönetimden Niğde Havaalanı için herhangi bir nedenle yapılan harcama var mıdır? Tutar ne kadardır?” şeklindeki sorularına da yanıt verilmesini istedi. 

YILLAR ÖNCE PROJE TASFİYE EDİLMİŞ!

Gürer’in önergesini yanıtlayan Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, "Niğde Havalimanı Altyapı İnşaatı işi, Niğde Valiliğince 1996 yılında 260 milyar TL keşif bedeli üzerinden yüzde 9,20 tenzilatla ihale edilmiş ve yapımına başlanılmıştır. Yüzde 35 mertebesinde ilerleme sağlanmış ancak Başbakanlık Hazine Müsteşarlığının 2001 yılında yayınladığı genelge ile başlanmış stol havalimanı yatırımları tasfiye edilmiştir” dedi. 

BAKAN’IN İTİRAFI: NİĞDE’YE HAVAALANI YOK…

Bakan Karaismailoğlu, “Diğer taraftan; yeni bir havalimanının yapımı, fizibilite etüt çalışması ve yolcu potansiyel analizine göre uygun olduğunun tespiti halinde yatırım programına teklif edilebilmektedir” şeklinde açıklama yaparak, Niğde’ye günümüz itibariyle herhangi yeni bir havaalanı projesinin olmadığını da net bir şekilde itiraf etti. 

HAYALLER SUYA DÜŞTÜ…

Önerge sahibi CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise önergesine Bakan Karaismailoğlu’nun verdiği yanıttan Niğde’nin havaalanı hayalinin suya düştüğünün anlaşıldığını belirtti. 

BİNALİ YILDIRIM, NİĞDE’YE 4 KEZ HAVAALANI SÖZÜ VERDİ

AKP iktidarının 18 yıldır Niğdelileri havaalanı konusunda da kandırdığını ifade eden  Ömer Fethi Gürer, “Niğde’ye ne zaman bir başbakan, bir bakan gelse hep havaalanı sözü verdi. Binali Yıldırım 2 kez bakanken, 2kez de başbakanken Niğde’ye geldi ve her seferinde Niğde’ye havaalanı yapılacağını açıkladı. Son olarak 13 Ocak 2018’de geldiği Niğde’de ‘Bugün CHP Niğde'de uçak maketi uçurmuş. Onlar ancak maket uçurur. CHP boş konuşuyor. Biz neyi söz verdiysek mutlaka yaparız. 30 havalimanını yapan, dünyanın en büyük havalimanını İstanbul'da yapan AK Parti, Niğde'ye, Bor'a mı havalimanı yapmayacak? Elbette ki bu yarım kalan havalimanını da biz yapacağız, hizmete açacağız” şeklinde açıklama yapmıştı. Ancak aradan 3 yıl geçti tek bir çivi dahi çakılmadı. Ardından 5 Haziran 2018’de Niğde’ye gelen dönemin Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan Niğde Havalimanı projesinde sona gelindiğini, yatırım programına alınıp, yapımına başlanacağını söylemişti” hatırlatmasında bulundu. 

50 BİN TL’LİK ÖDENEK NE OLDU?

Aynı tarihlerde AK Parti’nin Niğde milletvekilleri tarafından “Niğde Havalimanı Fizibilite Etüd Projesi’nin yapımına 2018 yılında başlanacağı ve yılı içerisinde bitirileceği ifade edilerek, “Niğde Havalimanı Fizibilite Etüd projesi yapımı için 50 Bin TL ödenek konuldu” şeklinde açıklamalar yapıldığını anımsatan Gürer, “ Havaalanı konusunda Niğdelileri bir kez daha umutlandırmışlardı. 2015 yılının haziran ve kasım aylarında yapılan genel seçimlerden önce ise Niğde’deki billboardları havaalanı resimleri süslüyordu. Ne yazık ki tüm bunlar büyük bir yalanmış. AKP’nin son Ulaştırma Bakanı ağzındaki baklayı çıkardı ve Niğde’ye havaalanı yapılmayacağını net bir şekilde ifade etti” diye konuştu. 

HAVALANININ BEKÇİSİ BİLE EMEKLİ OLDU, KULÜBE BOŞ KALDI

Bor ilçesinde 25 yıl önce dikilen “Niğde Havaalanı İnşaatı” tabelasının önünde açıklama yapan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Burada dönemin başbakanı tarafından 1996 yılında havaalanı temeli atıldığında bir bekçi atanmış ve bir de bekçi kulübesi yapılmıştı. Aradan geçen süre zarfından buraya atanan bekçi emekli oldu. Kulübe ise boş kaldı. Bekçi yaşıyor, tabela yerinde duruyor” diyerek tepkilerini dile getirdi. 

 

Son Güncelleme: 07.03.2021 13:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15