“HES’lerde Çalışırken Özelleştirme Sonucu İşten Çıkartılan Güvenlik Görevlilerinin Durumu Ne Olacak?”

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Kılavuzlu ve Menzelet hidro elektrik santralinin özelleşmesi sonucu işten çıkartılan 31 güvenlik görevlisinin mağduriyetini TBMM gündemine taşıdı.

08 Ocak 2019 Salı 12:20
“HES’lerde Çalışırken Özelleştirme Sonucu İşten Çıkartılan Güvenlik Görevlilerinin Durumu Ne Olacak?”

CHP Genel Merkezi tarafından memleketi Kahramanmaraş’ta resmen Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklanan Atom Karınca Ali Öztunç, özelleştirme sonucu işten çıkartılarak adeta kaderine terk edilen güvenlik görevlilerinin sorunlarının çözümü için önemli bir girişimde bulundu.

TC Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yazılı olarak cevaplandırması istemiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi veren Öztunç, şu ifadeleri kullandı;

TAŞERON KARARNAMESİNE RAĞMEN İŞSİZ KALDILAR

“Kahramanmaraş sınırları içerisinde bulunan Kılavuzlu ve Menzelet hidro elektrik santrallerinin 09.03.2018 tarihinde özelleştirilmesi ile santrallerde görev yapan 31 güvenlik görevlisi işten çıkarılmıştır. Bu güvenlik görevlilerinin 2017 yılı Aralık ayında çıkan kararname ile kamuda çalışan (asıl işi yapan) taşeron işçilerine verilen kadrodan faydalandırılmaları gerekirken, bu güvenlik görevlilerine hiçbir hak tanınmadan işsiz bırakılmışlardır.”

Buna istinaden;

  1. Bu HES lerde çalışırken özelleştirme sebebiyle işten çıkarılan güvenlik görevlilerinin durumu ne olacaktır?

  2. Taşeron olması ve asıl işi yapmaları sebebiyle bu kişilere kadro verilmesi gerekirken, kadro müracaatlarının kabul edilmemesinin sebebi nedir?

  3. Mağdur edilen güvenlik görevlilerinin haklarının iadesi için Bakanlık olarak bir çalışmanız olacak mıdır?

Son Güncelleme: 08.01.2019 12:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15