Kıdem tazminatları kalkacak mı?

CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, çalışma hayatında milyonlarca insanı yakından ilgilendiren kıdem tazminatı ve sendikal faaliyetlerin akıbetinin ne olacağını TBMM gündemine taşıdı...

02 Mart 2017 Perşembe 13:23
Kıdem tazminatları kalkacak mı?

Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili, TBMM KİT Komisyonu Üyesi İbrahim Özdiş, emekçilerin merakla beklediği kıdem tazminatlarını Başbakan Binali Yıldırım’a sordu.

TBMM’deki oturumda söz alan İbrahim Özdiş, çalışanların en temel hakkı olan kıdem tazminatının akıbetinin ne olacağını dile getirdi. Başbakan Binali Yıldırım’a, sendikal yaşamla ilgili kuşkularını ifade eden Özdiş, AKP’nin getirmek istediği Partili Cumhurbaşkanlığı sisteminde sendikal faaliyetlerin sonunun geleceği endişesini taşıdıklarını vurguladı. 

Emekçiler adına taşıdıkları endişeden dolayı getirilmek istenen sisteme ‘Hayır’ dediklerini belirten Özdiş’in sözlü sorusu şöyle:

“Getirmeye çalıştığınız partili Cumhurbaşkanlığı sistemine karşı işçilerin, emekçilerin çok önemli bir çekincesi var. Referandumdan "evet" çıktığı takdirde başkan olacak kişinin, kıdem tazminatı, toplu iş sözleşmeleri, grev gibi emek mücadelesinin örgütlü yapısının yani sendikal faaliyetlerinin sonunu getireceğini, buna da kimsenin karşı çıkamayacağını dile getiriyorlar. Bu konuda bizler de aynı fikri taşıyoruz, o nedenle "hayır" diyoruz. Peki, siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Kıdem tazminatı gibi, çalışanların en temel hakkını ellerinden alacak mısınız?”

Son Güncelleme: 02.03.2017 14:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15