Adıgüzel; Türk Bilim insanları koronaya etkili bir serum geliştirdi

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, Koronavirüs’le ilgili hem sevindirici bir haber verdi hem de evde kalma çağrılarını yineledi.

02 Nisan 2020 Perşembe 18:02
Adıgüzel; Türk Bilim insanları koronaya etkili bir serum geliştirdi

Türk Bilim insanlarının hastalığa etkili bir serum geliştirdiklerini ifade eden Adıgüzel konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

Dünyanın birçok ülkesinde Covid-19 virüsü üzerine etkili bir ilaç geliştirilmeye çalışılırken, Türk bilim insanları bugüne kadar bilinenler içerisinde daha etkili ve yan etkisi neredeyse hiç olmayan bir tedavi yöntemini geliştirmeyi başardı. Ancak 15 gündür bakanlık bürokrasisini ve hantallığını aşamıyorlardı.

Tedavi yönteminin adı "immun plazma", yani "bağışıklık serumu". Bu yöntem şu şekilde çalışıyor. Daha önce Covid-19 virüsü ile hasta olup hastalığı yenmiş kişilerin bu virüse karşı geliştirmiş oldukları antikor dediğimiz bağışıklık maddelerinden bir serum elde ediliyor. Bu serum hastalara verilerek ondaki virüsleri tanıyıp kolayca yok ediyor. Tamamen doğal ve bilimsel bir yöntem. ABD ilaç dairesinin de onayladığı bir yöntem. Covid-19 a karşı etkili olduğu iddia edilen ya da araştırma aşamasında olan tüm yöntemlerden ve ilaçlardan çok daha etkili olması bekleniyor. Üstelik tedavi için serumlar şu anda hazır durumda. Yerli olduğu için ülkemize bir mali yükü de yok. Bu yöntemin ülkemizde tedavi için umutla bekleyen hastalara kullanılabilmesi için Sağlık Bakanlığı’na başvuru da yapılmıştı. 15 gündür bürokrasiyi aşamıyorlardı. Nihayet dün akşam olur verildi.  Yoğun bakımlarda 800 hasta bunu bekliyor. Hergün 100 den fazla kayıp veriyoruz. Birçoğunu bu yöntem ile kurtarabiliriz diye umudum var.

Üstelik bu yöntemin geliştirilmesinde değerli hocam Prof.Dr. Ercüment Ovalı ve ekibinin çabası takdire şayan. Bu arada ülkeyi yönetenler geçmişte kendisini bir FETO kumpası olduğu tescillenen Ergenekon davalarında birçok yurtsever ile birlikte mahpus ve mağdur etmişlerdi. Onlara da ithaf olunur. Demek ki neymiş?  Bugün hainlikle itham ettikleriniz belki sizden daha fazla vatansever, milliyetçi ve de ülkeye ve millete daha faydalı insanlardır.

Son Güncelleme: 02.04.2020 19:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15