AKP İstanbul milletvekili İsmet Uçma hayatını kaybetti

AKP kurucu üyesi ve İstanbul milletvekili İsmet Uçma İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

11 Ekim 2021 Pazartesi 17:08
AKP İstanbul milletvekili İsmet Uçma hayatını kaybetti

AKP kurucu üyesi ve İstanbul milletvekili İsmet Uçma İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 

AKP'nin Genel Merkez Demokrasi ve Hakem Kurulu Başkanı ve Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla, AKP milletvekili Uçma'nın hayatını kaybettiğini duyurdu. Akdoğan, "AKP kurucu üyesi ve İstanbul milletvekili İsmet Uçma hayatını kaybetti. Uçma bir süredir sağlık sorunları ile mücadele ediyordu" dedi.

 Uçma'nın vefatı ile birlikte AKP'nin TBMM'deki sandalye sayısı 287 oldu. 

İSMET UÇMA KİMDİR?

Ordu'nun Fatsa ilçesinde 1955 yılında dünyaya gelen Uçma, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde lisans eğitimini tamamladıktan sonra aynı fakültede Kelâm Felsefe Ana Bilim Dalı'nda yüksek lisansını, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde doktorasını bitirdi. Öğretmenlik ve editörlük yaptı. İşaret Yayınları ve Şehir Yayınları'nı kurdu. AKP Kurucu Üyesi ve İstanbul İl Genel Meclisi Üyeliği yaptı. 24, 25, 26 ve 27. dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi olarak görev aldı. TÜRKPA Hukuk İşleri ve Uluslararası İlişkiler Daimi Komisyonu Başkanlığını yürütmekteydi.

Son Güncelleme: 11.10.2021 17:10
Anahtar Kelimeler:
AKPIstanbulİsmet Uçma
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15