AKP ve MHP kadın cinayetlerine kayıtsız kaldı

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, 586 günlük milletvekilliği boyunca Meclis’e kadın cinayetleriyle ilgili gelen 20 araştırma önergesi ve 27 kanun teklifinin reddedildiğine dikkat çekerek Meclis’in bu soruna çözüm getirmesi gerektiğini söyledi. Kadın cinayetlerinin araştırılması için verilen bir önerge daha AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildi.

16 Şubat 2020 Pazar 12:10
AKP ve MHP kadın cinayetlerine kayıtsız kaldı

Muhalefet partilerinin verdiği araştırma önergeleri ve kanun tekliflerini her seferinde reddeden AKP’li ve MHP’li vekiller kadın cinayetleri ile ilgili verilen teklifleri de geri çevirdi. İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, milletvekilliği yaptığı 586 gün boyunca Meclis’e gelen araştırma önergeleri ve kanun tekliflerine dikkat çekerek Meclis’te bir araştırma komisyonunun kurularak soruna bir çözüm bulunulması gerektiğini söyledi. Ancak önerge AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildi.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre, 18 yılda yüzde 329 artan kadın cinayetleri muhalefet milletvekilleri tarafından sık sık soru önergesi, araştırma önergesi veya kanun teklifleri yoluyla Meclis’in gündemine taşınıyor. Ancak tüm talepler AK Parti ve MHP oylarıyla reddediliyor.

Geçtiğimiz hafta kadın cinayetlerinin araştırılması için bir önerge daha verildi. Önerge üzerinde konuşan İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, ilk kez girdiği Meclis’te milletvekilliğinde 586 günü geride bıraktığını anlattı, bu süreçte Meclis’e kadın cinayetleriyle ilgili 45 soru önergesi, 20 Meclis araştırma önergesi, 27 kanun teklifi sunulduğunu söyledi. Cumhur İttifakı’nın muhalefetten gelen her talebi reddetmesini eleştiren Cesur, kısır döngüye işaret ederek, “Bu bir fasit daire” dedi ve “Gelin bugün verilmiş bu önerge ve teklifi geçirelim. Dursun artık kandan sel olmuş gözyaşları” çağrısı yaptı. Ama kadın cinayetlerinin önlenmesi için Meclis’te bir araştırma komisyonu kurulması önergesi bir kez daha AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi.

Son Güncelleme: 16.02.2020 12:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15