Asıl demokrasi nöbeti 16 Nisan’da sandıkların başında tutulacak

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer Eskişehir’in Bağlar Mahallesinde vatandaşlarla buluşup Anayasa değişikliği hakkında bilgi verdi.

13 Nisan 2017 Perşembe 13:28
Asıl demokrasi nöbeti 16 Nisan’da sandıkların başında tutulacak

Usluer, referandumda neyin oylanacağı konusunda hükumetin bilgi vermek yerine ana muhalefete saldırarak ilginç bir politika izlediğini söyleyerek şunları ifade etti: “ Bu paketi önümüze getirip bizlere dayatanlar ne için getirdiklerini ve neyi amaçladıklarını anlatmalıydı. Beklenen davranış budur. Fakat maalesef iktidar partisi Anayasa değişikliği hakkında bilgi vermek yerine bizler sataşıyorlar. Sanki maddelerde muhalefet partisi ile ilgili bir şey var. Medya da bunların elinde. Bu durumda bize kapı kapı gezip anlatmak düşüyor ve biz de yoruldum, hastalandım demeden anlatıyoruz.”

Anayasada değiştirilmek istenen 18 maddeyi tek tek anlatan Usluer, “Ben sizlere sadece maddeleri anlattım. Sadece bu kadarı sizi ikna etmek için yeterli diye düşünüyorum. Yani bizim ekstra çaba harcamamıza gerek yok. İktidar partisi de bu yüzden maddeleri anlatmıyor zaten. Bütün bu bilgilerin dışında birçok yerde görüyorum ki sandık güveliği konusunda endişeler var. Haklısınız endişelenmekte. Şimdiye kadar çok şaibeli seçimler yaşadık maalesef. Fakat bu kez tüm vatandaşlarımız oylarına sahip çıkmak için sandıkların başında duracak. Hep diyorum yine söyleyeyim; asıl demokrasi nöbeti 16 Nisan’da sandıkların başında tutulacak! 

Öte yandan Usluer ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Eskişehir Örenköylüler Derneğini de ziyaret etti.

Örenköylüler, Eğitim, Kültür ve Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret eden CHP’liler Anayasa değişikliğini konuştular. Referandum sürecinde hemşeri derneklerini ziyaretlerin önemli olduğunun altını çizen Usluer, “ Evet’i hükumet, devlet, hayırı ise halk örgütlüyor. Vatandaşın yüreği ve vicdanı herkesin parasından da gücünden de kıymetlidir” dedi. Usluer, vatandaşların vicdanlarına seslenerek şunları ifade etti: “ Bu seçim bir siyasi parti seçimi değil. Yarın seçim olur yine kendi oy verdiğiniz partiye oy verirsiniz ama bugün gelecekte bir daha oy verebilecek miyiz veremeyecek miyiz kaygısı taşıdığımız bir Anayasaya oy vereceksiniz. Kendinizi düşünmüyorsanız çocuklarınızı düşünün. Kendi ellerimizle onların geleceğini karartmayalım. Yarın pişman olursanız bunun geri dönüşü olmaz. Biz parti rozetlerimizi çıkartıp kapı kapı geziyoruz ki bunun bizim partimizle ya da başka bir partiyle ilgili olmadığını bilin diye. Vallahi billahi ben çocuklarımın geleceği için bu kadar çabalıyorum. ”

Kazım Kurt konuşmasında tek adam rejiminin zararlarına değinirken şunları söyledi; “ Denge ve denetimin olmadığı bir sistemde eşitlik de adalet de olmaz. Hayır’ınıza talibiz, iyi düşünün. Maddeler ortada. Bu paketten demokrasi de istikrar da çıkmaz.”

CHP’lilerin ziyaretinden memnuniyetlerini belirten Örenköylüler Dernek Başkanı Kasım Göktaş memleket için iyi olan neyse o sonucun çıkmasını temenni ettiklerini dile getirdi.

Son Güncelleme: 13.04.2017 16:56
Anahtar Kelimeler:
GAYE USLUERReferandum
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15