"Biz FETO Derken Siz MUHTEREM Diyordunuz!"

Partisinin il binasında basın açıklaması yapan CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, “Barzani vatansever de biz Hayır diyoruz diye vatan haini mi oluyoruz? Biz FETO derken siz muhterem diyordunuz” dedi

19 Mart 2017 Pazar 14:23
"Biz FETO Derken Siz MUHTEREM Diyordunuz!"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet dün partisinin il binasında basın açıklaması gerçekleştirdi. İl Başkanı Cengiz Sarıbay’ında katıldığı basın açıklamasında referandum ile ilgili açıklamalarda bulunan Hürriyet başkanlık sistemi ile ilgili hayır diyenlerin terörist olarak nitelendirildiğini belirterek, “Barzani vatansever de biz Hayır diyoruz diye vatan haini mi oluyoruz” dedi.

‘SANDIK KOYMANIN NE ANLAMI VAR’

Basın açıklamasının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Cengiz Sarıbay, “Bütün örgütlerimizle referanduma odaklandık. Bu anlamda vekillerimizin siyasi anlamda açıklamalarda bulunmasını doğru buluyorum. Karşımızda olanlar biz Hayır diyoruz diye bizleri terörist ilan ediyorlar” dedi. CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet konuşmasında, “Bundan sonra referandum çalışmaları dâhilinde sahada var gücümüzle çalışacağız. Bu yeni anayasa ile Türkiye’nin neler kazanacağını neler kaybedeceğini anlatmak için sık sık basın açıklaması yapacağız. Bugün iktidar partisi mensuplarının Hayır diyenleri sürekli olarak terörist ilan ettiği bir süreç yaşıyoruz. Biz de günlerdir böyle bir yaklaşımın doğru olmadığını anlatmaya çalışıyoruz. Eğer herkes evet diyecekse o zaman sandık koymanın ne anlamı var” diye konuştu.

‘15 SEZONDUR AYNI FİLMİN İÇİNDEYİZ’

Hürriyet devamında, “Ama hala AKP'li vekiller, bakanlar bu ifadeleri kullanmaya devam ediyor. Bu açıdan biz de eski defterleri açmaya devam edeceğiz. Bugüne kadar ne dediysek haklı çıktık. 15 sezondur aynı filmin içindeyiz. Aynı mağdur edebiyatının içindeyiz. Özellikle 2010 yılında yapılan anayasa değişikliği referandumunu herkesin hatırlamasını istiyoruz. O süreçte de çok uyardık. Dedik ki yargı ile bu kadar oynarsanız bu ülkenin dibine dinamit koyarsınız. Darbelere kapı aralarsınız dedik. Fethullah Gülen’e FETÖ diyen ilk kişi Kamer Genç’ti. Kamer bey o kürsüden bas bas bağırarak ‘Bu yılan gün gelecek sizleri sokacak’ dediğinde Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Kamer Beyin üzerine yürüdü ve "Muhterem hoca efendiye nasıl çete dersiniz" dedi.

2010'DA FETO İLE BİRLİKTE EVET DEMİŞLERDİ

Biz FETO derken tüm AKP bir ağızdan muhterem hoca efendi diye methiyeler düzüyorlardı; "Dön hocam, bitsin bu sıla hasreti" diye ağlıyorlardı. O dönemde AKP’liler tarafından atılan twettlerde ‘Muhterem Hoca Efendi’li mesajlar atılıyordu. O zaman çok uyardık. Yapmayın, etmeyin dedik. Ama uyarılarımıza rağmen FETO ile Abdullah Öcalan ile birlikte evet demişlerdi. Ve ne yazık ki o evetler bize hayırlı gelmedi ve 15 Temmuz Darbe girişiminin temeli atıldı.

‘15 TEMMUZ'UN TEMELİ 2010 REFERANDUMUNDA ATILDI'

Hürriyet, “O dönemin Milletvekilleri hatta hala Akp Grupbaşkanvekili olan İlknur İnceöz dahil Fettullah Gülen’in yanına gittiklerinde başlarını kapattılar. Sanki kutsal bir mekâna girer gibi gittiler yanına. Fethullah Gülen 6 yıl önce ölmüş olsaydı bugün ülkede heykellerini dikerlerdi. Şimdi tatlıcısından postacısına kadar FETÖ’cü diye herkesi içeri aldılar. Ama kendilerine hiçbir şey olmadı. Biz o kadar uyarmıştık. O dönemin hataları 15 Temmuz olarak karşımıza çıktı. Şimdi yine uyarıyoruz. Ama geçmişi unuttular ve halkı da kandırarak biz Hayır diyoruz diye bizi terörist ilan ediyorlar”

TABELALARDAN TC'Yİ KALDIRDIKLARINDA O BOMBALAR PATLAMAYA BAŞLAMIŞTI’

"Hayır diyenler 15 Temmuz akşamı Meclise bomba atanlarla aynı" diyorlar. Oysa ki bu ülkenin kurucularına ayyaş dediklerinde, şehitlere kelle dediklerinde, tabelalardan TC'yi kaldırdıklarında, Habur sınır kapılarında teröristleri davul zurna ile karşıladıklarında, teröristler şehirlere bomba yığarken valilere dokunmayın talimatı verdiklerinde, bayrağımızın açılmasını yasaklarında, andımızı yasaklarında, Atatürkçü subaylara FETO ile kumpas kurup uçakları darbeci pilotlara teslim ettiklerinde, o bombalar patlamaya başlamıştı. Bu tabelalardan T.C ibaresini kaldıran ve teröristleri destekleyenler AKP’dir. FETÖ’yü bu ülkenin her yerine yerleştirenler AKP’dir. Bugün ölen birçok gencimiz o dönemin yanlışları yüzünden hayatını kaybetti. Şimdi o hataların bedelini Türkiye ödüyor” şeklinde konuştu.

‘BU ANAYASA KUMPASTIR’

“Şimdi biz bu anayasaya Hayır derken, bunların hepsini gördüğümüz için Hayır diyoruz” diyen Hürriyet, "Kirli oyunlar oynuyorlar. Bu anayasa Türkiye’nin önüne koyulmuş bir kumpastır. Günlerce demokrasi nöbeti tut sonra gel içinde tek kelime demokrasi geçmeyen bu anayasayı milletin önüne koy. Olacak iş değil. Tüm milletimizden isteğimiz bu anayasayı okusun, bilsin, dinlesin. Başkanlık bütün sorunlara çare midir diye düşünsün. Gerçekten kendi sorunlarına çözüm görüyorsa evet desin. Ama sırf birini seviyor, bir partiyi seviyor diye Evet diyecekse geçmişte olduğu gibi bedelini ülkemiz öder” dedi.

BU ANAYASANIN MUCİDİ FETO’DUR

“Bu anayasa zamanında FETÖ ile beraber yapmak istedikleri bir sistemdir. Bu sistemin elebaşı ve mucidi FETO’dur aslında. Ama sonra yolları ayrıldı. Bugün Barzani evet çalışması yapıyor. Barzani vatansever de biz Hayır diyoruz diye vatan haini mi oluyoruz? Bir avukat hata yaparsa davasını kaybeder, bir doktor hata yaparsa hastası ölür ama bu kadar denetimsiz yetkilere sahip bir devlet başkanı hata yaptığında bunun geri dönüşü olmaz, devlet çöker. Tek taşla duvar olmaz, tek kanatla kuş uçmaz. Koskoca devlet tek bir kişiye bırakılamaz. Bırakılırsa sonuçları hepimiz için ağır olur. Bir hukukçu olarak kaygılıyım. Ben de ülkemin geleceği ile ilgili endişe ediyorum. Ben de evladımın geleceğinden, onlara nasıl bir ülke bırakacağız diye endişe ediyorum.

TEK ADAM ŞAŞAR, MİLLET ŞAŞMAZ

Hürriyet “Hayır diyenleri teröristler ile bir tutuyor olsalar da Hayır'da herkese yer var. Hayır'da hayır vardır her zaman. Bugüne kadar hep evet dendi de ne oldu. Bunca yıldır tek başına iktidar oldukları halde hangi sorunu tam anlamıyla kökten çözebildiler. Neden terörü bitiremediler. Neden işsizliği bitiremediler. 15 yılda bir fabrika bile kurmadılar. Tek adam şaşar millet şaşmaz. Eğer bu anayasa gerçekten iyi bir şey olsa ve tüm sorunlarımızı çözecek olsa biz niye Hayır diyelim? 80 milyonluk ülkeyi tek kişiye teslim etmek dipsiz bir kuyuya girmektir. Bu yüzden milletimizin elini vicdanına koymasını ve öyle oyunu kullanmasını istiyoruz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15