CHP Doğu Masası Heyeti Batman’da

CHP Doğu Masası heyetinden vekil Mahmut Tanal ile PM üyeleri, Batman’daydı. Kentte üniversite okuyan bir genç, kendisine “Nasılsın?” diyen Tanal’a “Bu hayattan çok yoruldum” dedi. Ekonomik krizin etkisine değinen Tanal, “20 yaşındaki bir delikanlı, cıvıl cıvıl olması gerekirken hayattan yorulduğunu söyledi” diyerek kendisini etkileyen hadiseyi anlattı.

04 Ocak 2022 Salı 14:05
CHP Doğu Masası Heyeti Batman’da

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal ile beraberindeki CHP Parti Meclisi (PM) Üyeleri Nevaf Bilek ve Ayça Taşkent, CHP Genel Merkezi’nin oluşturduğu Doğu Masası çalışmaları kapsamında Batman’a geldi. Doğu Masası heyeti, CHP Batman İl Başkanı Hüseyin Yaşar eşliğinde kentte saha çalışması gerçekleştiriyor.

ÜNİVERSİTELİ GENÇ: BU HAYATTAN YORULDU

CHP Batman İl Başkanlığı binasındaki üye katılım töreninde bir konuşma yapan CHP’li vekil Mahmut Tanal, Batman caddelerini dolaşırken karşılaştıkları manzaranın kendilerini üzdüğünü anlattı. Rastladığı bir üniversite öğrencisine hal hatır sorduğunu aktaran Tanal, “Üniversiteli bir genç durgun vaziyetteydi. ‘Nasılsın?’ dedim. ‘Nasıl olabilirim. Bu hayattan çok yoruldum’ dedi. Yani 20 yaşındaki bir delikanlı, üniversite öğrencisi, cıvıl cıvıl olması gerekirken hayattan yorulduğunu söyledi” ifadelerini kullandı.


 

“BİZİ EKONOMİK KRİZ ÖLDÜRECEK”

Yine esnafı dolaşırken maske takmayan yurttaşlara “Neden maske takmıyorsunuz?” sorusunu yönelttiğini belirten Tanal, “Bizi ekonomik kriz öldürecek, korona değil” şeklinde cevap aldığını anlattı. Tanal, “Ekonomik krizin boyutunu vatandaşın bu sözleri gösteriyor” değerlendirmesinde bulundu.
Batman halkının ekonomik krizin etkisini yoğun şekilde hissettiğini dile getiren Tanal, Batman’ın hava kirliliği, otopark sorunu, işsizlik gibi birçok sorununun olduğunu kaydetti.

“VATANDAŞ ÇAREYİ CHP’DE GÖRÜYOR”

CHP’li vekil Mahmut Tanal, halkın CHP’ye yönelik ilgisinden bahsederek, “Vatandaş, yüzümüze baka baka umutsuz olmadıklarını, çarenin Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu rahatlıkla söyleyebiliyor. CHP Batman teşkilatına yoğun bir katılım oluyor. Bu katılımlar, CHP’nin dostlarıyla birlikte iktidara yürüdüğünün açıkça göstergesidir” dedi.

“MİLLET BU İKTİDARI AZLETTİ”

Ülkedeki kötü gidişatın son bulmasının yolunun erken seçimden geçtiğini vurgulayan Tanal, “Sandığın biran önce halkın önüne konulması gerekir. Ben bir avukatım. Müvekkilimin eğer hak ve hukukunu savunamazsam, müvekkilim mağdur durumdaysa, müvekkilimin beni azletme hakkı vardır. Milletin hepsi erken seçim istediği için iktidar bunu yapmıyor. Millet aslında bu iktidarı azletmiş durumdadır. Yani vatandaşın erken seçim talebine rağmen erken seçim yapmıyorsa azledilmiş durumdadır iktidar. Toplumun rahat bir nefes alabilmesi, huzurlu yaşayabilmesi için erken seçim şarttır” diye konuştu.

“İKTİDAR 3 Y’DE 2002’NİN GERİSİNE DÜŞTÜ”

AKP iktidarının 2002 yılında yasaklarla, yoksullukla ve yolsuzlukla mücadele vaadiyle yola çıktığını hatırlatan Tanal, “Maalesef şu anda daha fazla yasaklar var, daha fazla yolsuzluk var, daha fazla yoksulluk var. Mevcut olan siyasi iktidar, 2002’nin gerisine düştü” şeklinde konuştu.

“YA BEN YOL YAPTIM!” ELEŞTİRİSİ

İktidarın yol gibi altyapı hizmetleriyle övünerek diğer alanlardaki taleplere kulak tıkamasını eleştiren Tanal, şöyle devam etti: “Ne diyor? Ya ben yol yaptım yol yaptım! Ya dünyada yol yapmayan iktidar var mı? İktidarın zaten görevi bu. Yapmazsa suç işlemiş olacak, görevini kötüye kullanmış olacak. Dünya değişti, Türkiye de değişmek zorunda ama bu değişimde Türkiye geriye doğru gitti. Temel hak ve özgürlüklerde daralma oldu. Yasaklarda gittikçe artma yaşandı. Yolsuzluk adeta paçalarından dökülüyor. Yokluk tamamen tabana yayılmış durumda.”

BATMAN’DA YEREL GAZETELER CAN ÇEKİŞİYOR

Batman’da kamu kurumlarının “tasarruf tedbirleri” gerekçesiyle ayakta kalma mücadelesi veren yerel gazetelerin aboneliklerini sonlandırmasına da tepki gösteren Tanal, “Ekonomik tedbir iktidarın şatafatında uygulanmıyor. Kamu kurumlarında gazete alımlarını sınırlayın diyor ama yandaş gazetelerde bir sınırlama yok. Yandaş gazeteler alınıyor kurumlarda, akşam çöpe atılıyor. Onlara katkı sağlanıyor. Halk desteklenmiyor, serbest meslek erbabı desteklenmiyor. Siyasi iktidar, halkı zenginleştirmesi gerekirken kendilerini zenginleştiriyorlar. Bu iktidarın artık bu topluma faydası yoktur. Biran önce erken seçime gidilmelidir” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 04.01.2022 14:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15