CHP Uşak’ta ‘Hayır’ kampanyasına şehit ailelerinden başladı

CHP Uşak İl Örgütü, TBMM’de kabul edilen ve Cumhurbaşkanı tarafından onaylanarak 16 Nisan da da halkın onayına sunulacak olan anayasa değişikliğine karşı sahaya indi.

14 Şubat 2017 Salı 15:07
CHP Uşak’ta ‘Hayır’ kampanyasına şehit ailelerinden başladı

CHP Uşak İl örgütleri, 16 Nisan tarihinde anayasa değişiklikleri ile ilgili yapılacak referandumda “HAYIR” kampanyasına başladı. CHP Uşak İl örgütleri ve CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, niçin hayır dediklerini anlatamaya Uşak Şehit Aileleri Derneği’nden başladı.

“TEK ADAM YÖNETİMİNE HAYIR”

Uşak Şehit Aileleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şakir Çakır, CHP Uşak İl Örgütü ve Milletvekili Özkan Yalım’ın ziyaretinden mutlu olduğunu söyledi. Çakır, “CHP Uşak İl Başkanı Sayın Ali Karaoba, 16 Nisan’da yapılacak referandum da yürütecekleri “Hayır” kampanyasına şehit ailelerini unutmadıklarını göstermek için derneğimizden başladıklarını belirtti. Buna çok memnun olduk. Kendilerine çalışmalarında başarılar diliyorum. Hoş geldiler” dedi.

CHP Uşak İl Başkanı Dr. Ali Karaoba, “Bizi kabul ettikleri için Başkan Sayın Şakir Çakır’a ve yönetimine çok teşekkür ediyorum. CHP Uşak İl Örgütü olarak 16 Nisan’da yapılacak referandumda düzenlediğimiz “Hayır” kampanyasına şehit alilerimizden başladık. Bundan 100 yıl Önce, cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları, yönetimi saraydan alarak halka verdiler. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TBMM kararını onaylaması ile 16 Nisan da yapılacak referandumla yönetim halktan alınarak yeniden saltanat kurulmak isteniyor. Hayır kampanyalarında süreci doğru yönetme adına halka anlatmak için sahaya indik. Kanla sulanmış bu topraklarda ve dalgalanan bayrağımızda her şehidimizin kanı olduğunu hatırlayarak, kampanyamıza şehit ailelerimizden başladık” dedi.

Karaoba, CHP olarak reformundum da değiştirilmek istenen maddelerde şu sakıncaları tespit ettiklerini söyledi: “Tek adam rejimi kurulacak, tek adam hem meclis,hem hükümet, hem de mahkeme olacak. Rejim değişecek. Cumhuriyet fiilen ortadan kalkacak.

Başkan olan kişi aynı zamanda bir partinin genel başkanı olacak. Devlet parti devleti olacak. Başkan senin partinden değilse devlet kapısında yerin olmayacak.

Başkan kanun yerine geçen kararname çıkarabilecek. Meclisi fesih edebilecek. Meclisin ve milletvekillerinin etkisi ve yetkisi olmayacak. Her şeye bürokrasi hakim olacak. Seçtiğin milletvekilinden hizmet isteyemeyeceksin.

Başkan, başkan yardımcıları ve bakanlar suç işlemeleri halinde 400 milletvekili izin vermezse yargılanamayacak.

Hakimler ve savcılar başkanın sözünden çıkamayacak. Başkan hak hukuk tanımaz, zorba biriyse seni koruyacak hiç kimse kalmayacak. Can ve mal güvenliğin kalmayacak.

Ekonomi, piyasa, ücretler, maaşlar tek adamın keyfine kurban edilecek. Kriz, iflaslar, işsizlik ve yoksullukla birlikte çöküş gelecek.

Tek adamın aklı her şeyin üzerinde olacak. Devlet ve toplum hayatında danışma, ortak akıl, uzlaşma gibi yöntemler olmayacak.  Çatışma, kutuplaşma ve ter en uygun zemin oluşacak. Çatışma ve terör artacak.

Camiye, kışlaya, okula, adliyeye siyaset girecek. Buraların hepsi “Başkanın partisine” göre düzenlenecek.

Başkan devlet kurumlarını bölgeye ayıracak. Ülkenin bölünmesine neden olabilecek.

Başkan padişahlarda dahi olmayan, Atatürk’e bile verilmeyen yetkilere sahip olacak.”

“SURİYE’DE ŞEHİT VERMEK  İSTEMİYORUZ”

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım da, şehitleri unutmadıklarını göstermek için Şehit Aileleri derneğinden kampanayabaşlattıklarını belirtti. Yalım, “CHP İl, ilçe, kadın , gençlik, belediye, il genel meclisi üyeleri ile hayır kampanyasınıbaşlattık.  Şimdi Suriye konusundaki gelişmelere bakarsak, geçen hafta ABD’nin yeni seçilen Başkan ile yapılan telefon görüşmesi sonrası, ordumuz Suriye’de askeri harekâta başladı. El Bab’a kadar ilerledi. Suriye hareketi başladığından bu yana 64 askerimiz şehit verdik. Bu çocukların hepsi bu vatanın çocuğu, bizim çocuğumuz. ABD Başkanı ile geçen hafta yapılan telefon görüşmesi ve CIA Başkanın ülkemize gelmesinin ardından ordumuz El baba2a girdi. Ama durmuyor. Şimdi hedef Rakka olarak açıklandı. Rakka neresi biliyor musunuz? IŞID’ın merkezi. IŞID’ın en kuvvetli olduğu ve konumlandığı bir yer. Buraya girersek daha çok şehit veririz. Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Başbakan derhal birer talimat vererek, askerlerimizin Suriye içlerinden kendi sınırlarımıza çekilerek ülkemizin güvenliğini oradan sağlasın. Çünkü biz çocuklarımızın ölmesini istemiyoruz. Şehitlerimizi sınırlarımız korurken şehit oluyorsa hepimiz savaşalım, hepimiz şehit olalım. Türkiye de 3 milyon Suriyeli keyif içerisinde yaşarken, özellikle 18-35 yaşında 550 bin erkek ülkesi için savaşmıyor.Onalar Türkiye’de keyif yaparken, şehit evlatlarımız yüzünden anne babalarımızın gözyaşları kurumuyor.

Yalım, referandum da vatandaşların can ve mal güvenliği için referandum da “Hayır” demeleri gerektiğini de sözlerine ekledi.

CHP heyetinde; Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Merkez İlçe Başkanı Sevinç Soyer Yazgan, Kadın Kolları Başkanı Seyhan Yazıcı, Gençlik Kolları başkanı Ali Rıza Tufan, İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili Nadi Sancar, Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Mehmet Karakoç yer aldı. Heyetin ikinci durağı “Türkiye Harp Malulleri ve Gazileri Uşak Şubesi oldu.

============

CHP İl Başkanı Ali Karaoba; ” Kemal Kılıçdaroğlu  Bile Cumhurbaşkanı Olsa Yine Hayır Diyorum”

CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba Meclisten geçen ve Cumhurbaşkanı’nın onayından sonra referanduma gelecek olan Partili Cumhurbaşkanlığı sistemini eleştirdi. Bunun rejim değişikliği olduğunu iddia eden Karaoba; ” Hayır diyorum burada sadece Recep Tayyip Erdoğan üzerinden değil Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı olsa yine hayır diyorum. Çünkü çıkarılacak olan bu Anayasanın topluma bir faydası olmadığını görüyorum” dedi.

Sistemin tek adam rejimi yaratacağını iddia eden Karaoba; ” Bu ülkenin masa başında kurulmadığını söylüyorum. Bu ülkede bir Cumhuriyet savaşı yapıldı, Cumhuriyet ilan edildi. Atatürk ve silah arkadaşlarının dedelerimizin atalarımızın kanlarıyla sulanmış bu topraklarda özgür bir ülke olmamızı sağlayan bu sistemin tek bir adam için feda edilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Hayır diyorum çünkü çocuklarımın geleceğini düşünüyorum. Hayır diyorum burada sadece Recep Tayyip Erdoğan üzerinden değil Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı olsa yine hayır diyorum. Çünkü çıkarılacak olan bu anayasanın topluma bir faydası olmadığını görüyorum. Siz en basit olarak evinizde yakmış olduğunuz doğalgazda bile emniyet sübabı  koyuyorsanız bu ülkenin geleceğini ve rejimini değiştiren bu sistemde emniyet sübabı koymuyorsanız hayır diyorum. Çünkü bu toplum hepimizin. Bir kişi için feda edilmeyecek kadar güzel. O terörle gelinen noktaya bakın 2002’den bu yana kadar verdiğimiz şehitlere bakın. Bir tane terör örgütünden bahsedilirken şimdi sayını bilmediğimiz onlarca terör örgütü bu ülkede cirit atıyor.” şeklinde konuştu.

“BU SIRADAN BİR BAĞKUR KANUNU DEĞİL, BU ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ REJİM DEĞİŞİKLİĞİ”

“15 yıldır hangi kararı istediler de alamadılar” diyen Karaoba konuşmasına şu şekilde devam etti; “Koalisyonlar sıkıntı yaratır noktasından çıkarak bu Anayasayı yapıyoruz diyenlere ben de buradan soruyorum 15 yıldır kimi istediniz de atamadınız. Başbakanı bile çağırdınız yanınıza bir imza ile görevden aldınız. Hangi bakanlığı istediniz kuramadınız, hangi bakanlığı istediniz kapatamadınız. Sayıştay raporlarının bile meclise gelmesine engel oldunuz. 15 Temmuz’u sadece mağdur olan biziz diye ortaya çıktınız, ama bu toplumda gazi meclise ilk giden dört parti olmuştur, burada bunu göz ardı etmemek gerekiyor. Meclis bombalanırken orada çalışan tek yürek tek bayrak tek devlet mantığıyla gelen tüm milletvekillerini bir tarafa itemezsiniz. Bu sıradan bir Bağkur kanunu değil, bu Anayasa değişikliği rejim değişikliği, böyle gecenin üçünde beşinde halk anlamadan yapılacak bir işlem değil. Çok basit bir soru sorayım bu ülkede bu kadar çok Anayasa Profesörü var şu üç hafta içinde bir tanesinin açıklamasını gördünüz mü? Çünkü bir tane olumlu açıklama yapacak kişi tarihe kara leke olarak geçecek. Bunun altında gerçekten ezilirler çünkü ortada hiçbir doğru taraf yok. ”

“BU CUMHURİYET HALK PARTİSİ’NİN SIKINTISI SORUN DEĞİLDİR, BU ÜLKENİN SIKINTISIDIR”

Anayasa değişikliğini eleştiren Karaoba; “Siz Cumhurbaşkanı olarak her kanunu çıkaracaksınız halk tarafından seçileceğim diyeceksiniz, seçilme kriteriniz ne yüzde 50 artı1.  Peki Meclis ne kadarla seçiliyor yüzde 100 ile.  Sevgili arkadaşlar tek kelimenizle meclisi fesih edeceksiniz hiçbir gerekçeniz olmayacak, Meclis sizi fesih edebilmek için önce 300 ile bir öneride bulunacak, 360 ile karar çıkaracak 400 ile sizi yargılama noktasına gelecek. Birbirimizi kandırmayalım aynı sürede yapılan seçimlerde kendi milletvekilinizi kendiniz belirleyeceksiniz seçilen milletvekillerinin sizi yargılamaları için o 400 bulmaları için çaba sarf edeceksiniz böyle bir hayal dünyası yok. İkincisi sizi yargılayacak bir noktada ve sizi yargılayacakların 15 kişini 12’sini siz atıyorsunuz. Dünyanın hiçbir yerinde böyle ilkel geri bir Anayasa değişikliği yok. Bu Cumhuriyet Halk Partisi’nin sıkıntısı sorun değildir, bu ülkenin sıkıntısıdır. Biz Cumhuriyet Halk Partisi iktidar olsun diye bunları söylemiyoruz.

Basit bir soru soruyorum tek adam rejimi geldi maaşlarınız artacak mı? Hayır. Ekonomimiz düzelecek mi? Hayır, piyasa düzelecek mi? Hayır. Bu kadar gazeteci içerirdeyken, ülkede dolar almış başını giderken, dünyanın en pahalı mazotunu, benzinini biz kullanırken tek sıkıntı bu mu? Ben Yenikapı Ruhu’na bu toplumda Ak Parti’ye oy verenlere de sesleniyorum, MHP’ye oy verenlere de sesleniyorum. Lütfen bu olayı siyasi parti meselesi olarak görmeyi bırakın, çocuklarımızın geleceği için hayır diyelim, hayırlarda mutluluk olsun, hayırlara vesile olsun” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15