CHP'den O Başkanlara suç duyurusu

CHP'den O Başkanlara suç duyurusu

01 Haziran 2016 Çarşamba 11:53
CHP'den O Başkanlara suç duyurusu
TANRIKULU'NDAN YARGITAY VE DANIŞTAY BAŞKANLARI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, YArgıtay ve Danıştay başkanları hakkında suç duyurusunda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rize ve Kırşehir gezilerine katılan ve Erdoğan'ın siyasi açıklamalarını alkışlayan iki başkan hakkında görevden el çektirilmeli için suç duyurusunda bulunuldu. Her iki başkan da kamuoyu ve muhalefetin yoğun tepkisi ile karşılanmıştı. İşte Tanrıkulu'nun dilekçesi:
1-) Yukarıda adı yazılı şikayet edilen ile halen Yargıtay Başkanı olarak görev yapmakta olan Sayın İsmail Rüştü CİRİT 26 Mayıs 2016 günü Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ile birlikte Rize iline giderek çay hasadına katıldıkları gibi, 28 Mayıs 2016 günü de yine Recep Tayyip ERDOĞAN ile birlikte Kırşehir iline giderek Ahilik Haftası nedeniyle düzenlenen programlarda yer almışlardır.
Rize ve Kırşehir illerindeki toplantıların tamamı siyasi bir içerik taşımaktadır. Adalet ve Kalkınma Partisi merkez, il ve ilçe teşkilatlarının destek ve katılımı ile yapılan bu toplantılarda Parlamentoda görev yapan muhalefet partileri ağır bir şekilde karalandığı gibi, Ülkemizdeki siyasal ortamı gerginleştiren çıkışlar yapılmıştır.
Özellikle Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından, Cumhuriyet Halk Partisi tüzel kişiliği ve CHP Genel Başkanı Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU hakkında eleştiri sınırlarını aşan, karalayıcı, yıpratıcı ve açıkça hakaret içeren beyanlarda bulunulmuştur.
2-) Halen Danıştay Başkanı olarak yargı görevi yapan Sayın Zerrin GÜNGÖR’ün Kırşehir gezisi sırasında Recep Tayyip ERDOĞAN’ın CHP tüzel kişiliği ve CHP Genel Başkanı Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU hakkındaki yıpratıcı konuşmalarını coşku ile alkışlaması ve adeta onayladığını ifade eden bir tavır takınması ciddi tartışmaları beraberinde getirmiştir.
3-) Şüphelinin birlikte geziye katıldığı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN her ne kadar seçildiğinde “tarafsızlık yemini” etmiş Cumhurbaşkanı ise de, sık sık “Milletin oyu ile seçildiğini; tarafsız olmadığını; siyasi bir tavrı olduğunu; Partisi ile gönül bağının halen devam ettiğini” her toplantıda açık açık beyan ettiği gibi, kurucusu olduğunu ifade ettiği siyasi parti ile irtibatını halen koruduğunu da her zaman söylemektedir.
Süreklilik kazanan bu yaklaşımlarıyla Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın, katıldığı her etkinlik  siyasi bir muhtevaya sahiptir. “Öyle alışıldığı gibi, tarafsız bir Cumhurbaşkanı olmayacağını” ısrarla tekrarlamasına rağmen, Danıştay Başkanı Sayın Zerrin GÜNGÖR’ün bu ve benzeri toplantılara katılmayı alışkanlık haline getirmesi, hukuk adına kaygı vericidir. 
Zira Danıştay bağımsız bir Anayasal kurumdur ve Danıştay Kanununun 2. Maddesi gereğince yönetim ve temsili  Başkana aittir. Keza Başkanın iktidar partisinin etkinliği konumunda toplantılarda yer alması bu bağımsızlığa gölge düşürücü bir girişim olduğu kadar, Danıştay’a güven duygusunu zedeleyecek bir mahiyet arz etmektedir.    
4-) Şüpheli Sayın Zerrin GÜNGÖR, yargının içinden gelen bir hukuk insanıdır. Atacağı her adımda, Anayasamızda tanımlanan, Danıştay Kanunu, 2802 sayılı Hâkimler ve Savcılar Kanunu’nu ile detaylandırılan ve ülkemizin taraf olduğu Uluslararası Sözleşmelerle güçlendirilen yargı yetki ve görevine dair buyurucu mahiyetteki en temel kurallara titizlikle uyması gerektiği halde, siyasi toplantılara katılarak, siyasetteki bir eğilimi öne geçiren ve başka bir eğilimi de dışlayan bir tutum aldığı için meslek vakar ve şerefi ile bağdaşmayan hal ve hareketlerde bulunmuştur.  
5-) Şüpheli Zerrin GÜNGÖR’ün yazılı ve görsel medya organlarına da yansıyan bu olumsuz tutum ve davranışlarıyla Danıştay Kanununun 67. maddesinde belirtilen “yüksek hakimlik vakar ve şerefi ile bağdaşmayan hal ve hareketlerde” bulunduğu kanısına varıldığından hakkında şikayette bulunmasına karar verilmiştir.
Bu nedenlerle Kurulunuzun gerekli ön incelemeyi yaparak, şikayet konusunu Disiplin Kuruluna intikal ettirmesini takdirlerinize sunar ve yapılan işlemlerden bilgi verilmesini talep ederim.

Son Güncelleme: 01.06.2016 11:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15