CHP’li Ceylan: "Allah Aşkına, Sizde Hiç İnsaf Yok mu?”

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamada Halk Bankasının kooperatifler aracılıyla esnaf ve sanatkârlara kullandırılan kredilerin faizlerinin arttırıldığını belirterek, “Bundan birkaç yıl önce kullanılan kredilerin faiz oranlarında güncellemeye giderek yaklaşık 10 puanlık artış yapmak beceriksiz ekonomi yönetiminin faturasını esnafa kesmekten başka nasıl açıklanabilir? Allah aşkına, sizde hiç insaf yok mu?” diye konuştu.

17 Mayıs 2024 Cuma 13:44
CHP’li Ceylan: "Allah Aşkına, Sizde Hiç İnsaf Yok mu?”

KÖTÜ EKONOMİNİN FATURASI ESNAFA KESİLİYOR, SİZDE HİÇ İNSAF YOK MU?

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, esnaf ve kefalet kooperatifleri aracılığı ile Halk Banktan esnafa kullandırılan kredi faizlerinde yapılan artışı Meclis Genel Kurulu’nda gündeme getirdi. Özgür Ceylan, ödemelerini kredi kullandıkları dönem koşullarına göre planlayan ve kredi borcunu aksatmayan çok sayıda esnafın bu kararla neye uğradığını şaşırdığını ifade ederek, ““Kredilere güncelleme” adı altında uygulanan faiz artışı düpedüz soygundur; devlet vatandaşına tuzak kurmaz, kuramaz. Bu yanlıştan derhâl dönülmelidir” diye konuştu.

CHP’li Özgür Ceylan ülke yurttaşlarının devlete güvenip güvenemeyeceklerini sorarken, “Unutmayın, esnaf çökerse ülke ekonomisi de çöker. Çetelerin vergi borçlarını silecek esnafa da çökeceksiniz öyle mi? Allah aşkına, sizde hiç insaf yok mu? Esnaf kefalet kooperatifleri eliyle aldığı kredilerin faizinin artırılması kabul edilemez” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.