CHP'li Gürer: “Engelliler sadaka değil, iş istiyor”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer TBMM’de yaptığı konuşmada engellilerin sorunlarına dikkat çekti. Ve engellilerin kamu kurumlarında işe alınmasını istedi. Gürer Kamuda engelliler için % 3 olan kotanın da kanun teklifi verdiğini ve %6 ya çıkarılmasının talep ettiğini belirtti.

20 Şubat 2020 Perşembe 10:19
CHP'li Gürer: “Engelliler sadaka değil, iş istiyor”

Gürer, konuya dair şu açıklamalarda bulundu;

Engelli yurttaşlarımızdan mail ve posta yoluyla mektuplar alıyorum. Cesur kardeşimiz "Engelliyim, ikiz çocuklarım var, bir buçuk yıldır iş bulamıyorum, evimin geçimini yapmakta zorlanıyorum. Hiçbir gelirim yok." diyor. Mert kardeşimiz zihinsel ve gözden engelli, annesiyle birlikte geçim sıkıntısını çektiklerini ifade ediyor. Sinan kardeşimiz ortopedik engelli, babasından kalan engelli maaşıyla geçinemediklerini, annesinin yatalak olduğunu, vefatı hâlinde ne yapacağını bilemediğini belirtiyor. Levent kardeşimiz görme engelli olduğunu, yaşamını çok zor şartlarda sürdürdüğünü belirtiyor; örnekler çok. Engelliler sadaka değil, iş istiyorlar, devletteki boş olan kadroların bir an önce engellilerle ilgili doldurulmasını talep ediyorlar. Kanun teklifi de verdim. Kamuda engellilerin istihdamı yüzde 3'ten yüzde 6'ya çıkarılmalıdır.” 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer “Engellilerin sadece Dünya Engelliler Günü'nde değil yıl boyunca sorunlarıyla ilgilenilmelidir” diye devam ettiği konuşmasını “Engelliler evde yaşamaya mahkûm kılınmamalı, sosyal yaşamın içine katılmaları için de onlara kamuda mutlaka iş olanağı yaratılmalıdır. Şu anda engellilerin sorunlarına iktidar ne yazık ki çözüm üretmiyor. Engellilerin sorunları dikkate alınmalıdır.” ifadeleriylr bitirdi.

Son Güncelleme: 20.02.2020 10:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.