CHP’li Tanal’ın İnadı MHP’li Meclis Başkanvekilini pes ettirdi!

CHP’li Mahmut Tanal’ın Genel Kurul’un bitimine kadarki ısrarı, TBMM Başkanvekili Celal Adan’a “Şanlıurfa'da elektrik sıkıntısı var. Daha güçlü bir şekilde duyurayım” dedirtti. CHP sıralarından alkış yükseldi.

09 Temmuz 2020 Perşembe 15:23
CHP’li Tanal’ın İnadı MHP’li Meclis Başkanvekilini pes ettirdi!


Şanlıurfa ve Mardin’de birkaç gündür trafo haczi ve elektrik kesintileri tartışması var. CHP’nin Urfa kökenli vekili Mahmut Tanal, Genel Kurul’da ısrarla bölgenin elektrik sıkıntısını gündeme getirince Meclis soruna el attı.
MHP’li Meclis Başkanvekili Celal Adan, “Şanlıurfa'da elektrik sıkıntısı var, bunu ben duyurayım, daha güçlü bir şekilde duyurayım” diyerek Tanal’a destek verdi. CHP sıralarından alkışlar yükseldi.

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin (DEDAŞ) hizmet verdiği Şanlıurfa ve Mardin’de, “çiftçiye kesilen yüksek faturalar”, “elektrik borcundan kaynaklı hacizler” ve “elektrik kesintileri” tartışmaları bitmek bilmiyor.

Tarlaların sulamaya en çok ihtiyaç duyduğu bugünlerde her iki ilde, jandarma eşliğindeki DEDAŞ ekiplerince çiftçilerin kendi imkanlarıyla kurduğu trafolar, haczedilerek söküp götürülüyor.
Yine birçok köyde elektrik kesintilerinden dolayı çiftçi tarlasını sulamazken, evlerde de vatandaşlar büyük bir mağduriyet yaşıyor.

Aslen Şanlıurfalı olan CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, Şanlırfa, Mardin ve diğer illerin mağduriyetini Meclis’te gündeme getirdi.

Tanal, ‘çoklu baro’ sistemini içeren avukatlık düzenlemesinin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu’nun dünkü birleşiminde her fırsatta, DEDAŞ’ın elektrik hizmeti verdiği Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak ve Diyarbakır’daki elektrik sorununa dikkat çekti.
Tanal’ın ısrarlı tepkisi üzerine birleşimi yöneten Meclis Başkanvekili Celal Adan, “Şanlıurfa'da elektrik sıkıntısı var, bunu ben duyurayım, daha güçlü bir şekilde duyurayım” diyerek CHP’li vekile destek verdi.
“ELEKTRİKLER KESİK NE YAPIYORSUN BAŞKANIM!”
Kanun teklifine ilişkin usul tartışması yaşanırken AKP Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can kürsüde olduğu sırada CHP’li vekil Mahmut Tanal, MHP’li TBMM Başkanvekili Celal Adan’a seslenerek, “Başkanım, Şanlıurfa'nın tamamında elektrikler kesik; Şanlıurfa'nın elektrik sorunu mu önemli, Avukatlık Kanunu mu önemli? Mardin'de elektrikler kesik, Diyarbakır'da elektrikler kesik, Cizre'de elektrikler kesik; ne yapıyorsun sen Başkanım!” dedi.

AKP’li Ramazan Can konuşurken araya giren Tanal, “Ramazan kardeş, Urfa'nın elektrikleri kesik, elektrikleri” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek’in konuşmasını tamamlamasının ardından tekrar Meclis Başkanvekili Adan’a seslenen Tanal, “Sayın Meclis Başkan Vekilim, Şanlıurfa'nın tüm suları kesik, tüm elektrikleri kesik. Mardin'de kesik. Yani bu Mardin'in, Urfa'nın elektriğini halledin” şeklinde konuştu.

“MAHSULLER KURUDU, HAYVANLAR SUSUZ KALDI”

Genel Kurul’a verilen aranın ardından soru-cevap bölümünde söz alan Tanal, konuşmasını Şanlıurfa ve Mardin’deki elektrik sorununa ayırarak şunları söyledi: “Şanlıurfa ilimizde sürekli elektrikler kesilmekte Sayın Başkanım. Vatandaşlar sürekli arıyor, mesaj atıyor, elektrik şirketlerinden şikâyetçi. Sayaç okuması yapılmadan yüksek faturaların kesildiği, sulama amaçlı kurulan trafoların söküldüğü, tarımsal desteklerin elektrik borcuna sayıldığı, günlerdir ‘borç’ gerekçesiyle köylerde elektriklerin kesildiği yönünde iddialar var. Tarlalarda, evlerde elektrikler kesik, mahsuller kurudu, hayvanlar susuz kaldı, anneler çocuklarını yıkayamıyor. Şanlıurfa'yı, vatandaşı iktidar destekli özel şirketler mahvetti, perişan etti. Çiftçi ömür boyu çalışsa, tüm mal varlığını satsa yine bu borcunu ödeyemez durumda. Güneydoğu'nun, Şanlıurfa'nın feryadını duyun. Şanlıurfalıları elektriksiz bıraktınız, insan haklarını ihlal ediyorsunuz. Elektrikleri kesmeyin, vatandaşı elektriksiz bırakmayın. Yazıktır, günahtır; yeter ama artık kardeşim ya!”

“KALİFORNİYA'YI BOŞ VER, ŞANLIURFA'NIN ELEKTRİĞİ NE OLACAK?”

Gece saat 00.14’te 7’nci oturumun başlamasıyla yeniden harekete geçen CHP’li Mahmut Tanal, “Urfa'da elektrikler kesildi Başkanım” diye bağırdı. İsimler okunurken Tanal tekrar “Başkanım, Urfa'da elektrikler kesik, elektrikler!” şeklinde seslendi.

İYİ Parti’li ve CHP’li vekillerin konuşmasının tamamlanması sonrası da Tanal, “Sayın Başkanım, Komisyon Başkanı Enerji Bakanıyla görüşüp bu enerji sorunuyla ilgili bilgi verse” diyerek talebini iletti.
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili Yılmaz Tunç konuşmasına devam ederken de “Urfa'nın elektriği ne olacak Komisyon Başkanı?” diye sordu.
Tekrar araya giren Tanal, “Millet adına soruyorum: Şanlıurfa'nın elektriği ne olacak?” sorusunu yöneltti.

Komisyon Başkanvekili Tunç, çoklu baroya ilişkin Kaliforniya örneğini verirken Tanal, “Başkanım, Kaliforniya'yı boş ver, Şanlıurfa'nın elektriği ne olacak?” şeklinde laf attı.
Tunç, New York’tan bahsederken de CHP’li Tanal’ın “Başkanım, elektrik olmazsa, açılsa ne işe yarayacak? Urfa'da elektrik yok” dediği duyuldu.

MECLİS BAŞKANVEKİLİ ADAN TANAL’A DESTEK VERDİ, CHP’LİLER ALKIŞLADI!
Mahmut Tanal, Adalet Komisyonu Başkanvekili Yılmaz Tunç’un konuşmasını tamamlamasının ardından TBMM Başkanvekili Celal Adan’dan bir dakikalık konuşma hakkı talep etti.

Tanal’ın tekrar seslenmesi üzerine TBMM Başkanvekili Adan, “Sayın Tanal, ben sana söz vermeyeyim ama Şanlıurfa'da elektrik sıkıntısı var, bunu ben duyurayım, daha güçlü bir şekilde duyurayım” ifadelerini kullanırken, CHP sıralarından alkışlar yükseldi.

Son Güncelleme: 09.07.2020 18:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15