Erdem İstanbul'a döndü: Milletin derdi seçim değil, geçim

Referandum çalışmaları kapsamında “Cumhuriyet Otobüsü” ile Türkiye’yi dolaşan CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, seçime sayılı günler kala rotayı İstanbul’a çevirdi...

09 Nisan 2017 Pazar 10:35
Erdem İstanbul'a döndü: Milletin derdi seçim değil, geçim

İSTANBUL – BAŞAKŞEHİR / Güvercintepe meydanında Başakşehirlilerle pilav gününde buluşan CHP İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem’e, CHP Başkakşehir İlçe Başkanı Özgür Karabat, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak ve 26. Dönem Milletvekili Adayı Çetin Çapan eşlik etti.

“MİLLETİN DERDİ SEÇİM DEĞİL, GEÇİM”

“İllâ ki Cumhuriyet, Başkanlığa hayır!” yazılı dövizlerle yağan yağmura aldanmayan Başakşehirli vatandaşları selamlayanCHP’li Özgür Karabat; “Bu vatandaşın derdi seçim değil geçim, bunu biliyoruz ve mücadelemizi de sizler adına bu doğrultuda veriyoruz” diye konuştu.

“EVİN TAPUSUNU TESLİM ETMEYECEĞİZ”

CHP’li Erdem, iki çocuğu olduğunu belirten bir kadına mikrofon uzatarak “Allah ömrünü uzun etsin. Bütün araziyi çocuklarına bölüştürür müsün, yoksa evlatlarının içinden bir tanesini seçip onun üzerine yapar mısın?” diye sordu. CHP’li vekil “Hayır” yanıtını alınca; “İkisinin de bu araziye ihtiyacı var. Bizim milletimiz akıllıdır. Bütün malı toprağı birinin üzerine yapmaz. Evin tapusunu teslim etmeyeceğiz” ifadelerinde bulundu.

CHP’li Erdem’in konuşmasının satır başları şu şekilde oldu:

“BEN GEREKSİZ BİR ADAMIM DİYE ORTADA DOLAŞAN BİR BAŞBAKAN VAR”

“Bir Başbakan çıkmış, Türkiye’yi dolaşıyor. Türkiye’nin her yerinde ‘Ben çok gereksiz bir adamım, benim yetkilerimi benden alın’ diyor. Senin yetkilerinin elinden alınmasına müsaade etmeyeceğiz. Senin şahsından dolayı değil; senin vizyonun olmayabilir. Ama senin makamının saygınlığı nedeniyle bir o makama sahip çıkacağız.”

“ŞU ANAYASA’YI AĞZINA BİR AL DA...”

“Diğer taraftan, Cumhurbaşkanı ekranlarda çıkmış Anayasa değişiklik maddelerini anlatıyor. ‘18 tane madde var’ diyor: ‘1. Madde ey Kılıçdaroğlu, 2. Madde ey Kılıçdaroğlu, 3. Madde ey Kılıçdaroğlu…’ Öyle devam ediyor. Başka bir şey duydunuz mu? Sen çorba mı yapıyorsun devlet mi yönetiyorsun? Şu anayasayı ağzına al da anlat, bizi ikna et. Varsa yoksa ey Kılıçdaroğlu. Niye, çünkü halka söyleyebilecek sözleri yok, akşama kadar yalan dolan iftira, sahtekarlık... Ben AKP seçmenlerinin bu oyunu bozacağından eminim.”

“İSTEDİĞİN PARTİYE OY VER AMA BU REFERANDUMDA MÜHRÜ VERME”

“Biz bu referandumda kimseye ‘gel bizim partiye katıl’ demedik. Git, seçimde hangi partiye oy veriyorsan ver; MHP’ye oy ver, AKP’ye oy ver... Ama mührü elinden almalarına müsade etme. Çünkü evet çıkarsa ekonomi, maliye, yasama, yürütme bir kişiye bağlanacak. Şimdi AKP’li vatandaş diyor ki; ‘Erdoğan iyidir’. Peki yarın kendisini gizleyen bir FETÖ’cü gelse bu yetkileri alsa ne olur? Yarın kripto bir kişinin gelip parayı basıp devleti ele geçirmeyeceğini garantisi var mı? Hayır.”

VATANDAŞIN İSVİÇRE BANKALARINDA DOLARLARI YOK

“Bu yetkiyi babana bile verme. Ben babama bile vermem. O yüzden burada hayır dememiz lazım. Güvercintepe’nin mimar sorunları, bir sürü sorunları var. Burada bulunan vatandaşlarımızın İsviçre bankalarında Dolarları yok. Hani bu Dolar bozdurma kampanyası yapmışlardı ya, ben de mecliste demiştim ‘Vatandaşta Dolar yok. Siz bankalardaki paralarınızı bozdurmasınız bu kriz biter, memleket kurtulur’. Şimdi memleketin sorunları var. Ülkenin ekonomik, siyasi sorunlarını çözmemiz lazım. Ekonomiyi düzeltmemiz lazım. Vatandaşın iş, aş, ekmek derine çözüm bulmamız lazım. Bunun için düzgünce çalışan Meclis’e ihtiyacımız var. Meclisi tekrar faaliyete sokmamız gerekiyor. Tekrar söylüyorum arazileri, tarlaları, toprakları bir çocuğunuzun üstüne yapmayın, tüm çocuklarınızın hakkı var.”

“CUMHURİYET’İ YIKIP, PADİŞAHLAR YARATMAK İSTİYORLAR”

İktidar cephesinin devletin her türlü imkânlarını kullanarak yürttüğü seçim kampanyasının adaletsizliğine vurgu yapan 

CHP’li Çetin Çapan“Cumhuriyet’i yıkıp yeniden padişahlar yaratmak istiyorlar. ‘Meclis’i feshetmek’ demiyorlar da ‘seçimleri yenilemek’ diyorlar mesela. Biliyorsunuz, bunlar faize de faiz demiyorlardı. Bizler Atamızın kurduğu Cumhuriyeti, onurlu kimliğimizi yeniden kazanabilmenin mücadelesini veriyoruz. Adaletsiz yürütülen seçim kampanyasını da yolsuzlukla yürütüyorlar. Artık yeter diyoruz!” değerlendirmesi yaptı.

“KENDİ GELECEĞİNİZ KENDİ ELLERİNİZDEDİR”

Kuvvetler ayrılığı ilkesinin öneminin altını çizen CHP’li Handan Toprak, vatandaşların hakkını savunabilmek için bağımsız bir yargıya ihtiyaç olduğunu ve Cumhurbaşkanı’nın tarafsız olması gerektiğini belirterek; “Bakanlar kurulu ve Başbakanlık makamı varlığını korumalıdır. Kendi geleceğiniz sizlerin elindedir. Yüz yıl önce egemenlik kayıtsız şartsız millete verilmiştir. Hakimiyet millettedir ve o hakimiyet elinizdeki mühürdedir. “Mühür kimdeyse Süleyman odur” der eskiler. Verdiğiniz her oy başımızın üstündedir ve ben biliyorum ki, bu millet elindeki mührü teslim etmeyecek” ifadelerinde bulundu.

PAZAR ZİYARETİ

Güvercintepe’deki buluşmanın ardından Başakşehir’de vatandaşları selamlayan CHP’li Erdem’e, Pazar yerindeki esnafla sohbeti sırasında da ilgi yoğun oldu.​

Anahtar Kelimeler:
Eren ErdemReferandum
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15