Gürsel Erol: Pertek Köprüsü İhtiyacı Son Derece Acil Bir Hale Geldi

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ ve Tunceli sınırından geçen Fırat Nehri Üzerine köprü yapılmasını istedi. Pertek Feribot iskelesi üzerinde açıklamada bulunan Erol, Elazığ ve Tunceli illerine ulaşımın feribotlarla sağlandığını ancak artan trafik akışıyla birlikte feribotların talebe cevap veremediğini kaydetti.

09 Ekim 2020 Cuma 16:43
Gürsel Erol: Pertek Köprüsü İhtiyacı Son Derece Acil Bir Hale Geldi

Pertek köprüsünün acilen yapılması gerektiğini dile getiren Erol; "1964 yılında bu nehrin üzerinden bir geçiş vardı, bir köprü vardı. Ama Keban Barajı'nın su tutmasıyla birlikte köprü suyun altında kaldı ve burada feribotlarla ulaşım sağlanmaya başlandı. Özellikle Tunceli - Pertek yolu yapılmadan önce buradaki feribotlar ihtiyaca cevap verebiliyordu. Ama Tunceli - Pertek yolu yapıldıktan sonra ve Karadeniz bağlantısı bu bölgeye yöneldikten sonra artık bu feribotlar günlük taleplere cevap veremez hale geldi.''dedi.


''PERTEK KÖPRÜSÜNE ACİL İHTİYACIMIZ VAR''
Gürsel Erol, Pertek Belediye Başkanı Ruhan Alan ve partililerle birlikte yaptığı açıklamada; ''Burada günlük 3 bin araç geçişi oluyor. Özellikle yaz aylarında kilometrelerce kuyruk oluşuyor feribota binme için. Saatlerce beklemeler oluyor. İnanılmaz şekilde mağduriyetler oluyor. Şu anda Ekim ayındayız. Buna rağmen inanılmaz bir yoğunluk var. Pertek yolunun yapılması doğru bir projeydi. Tunceli - Pertek, Pertek - Elazığ yolunun yapılması doğru bir projeydi. Bu yol Güney'den Kuzey'e bağlantı yolu olarak planlanmıştı. Bu yolun ikinci ayağının Pertek köprüsünün yapılması ihtiyacı son derece acil bir hale geldi. Güney - Kuzey aksının bağlanmasından kaynaklı Pertek köprüsüne acil ihtiyacımız var. Bu acil ihtiyacımızı TBMM'de gündeme getireceğiz. Bütçe görüşmelerinde Pertek köprüsünün Tunceli ve Elazığ ekonomisine katacağı değerleri gündeme getirerek, köprünün biran önce yapılmasını talep edeceğiz. Bu köprü Elazığ ve Tunceli illerimiz için hem de Pertek ilçemiz için çok önemli. Yani Pertek stratejik ve lojistik olarak Elazığ'la Tunceli arasında bir geçiş noktası. Her iki ilimizi yansıtan bir ilçemiz. Burası bir turizm bölgesi olabilir, gelişebilir." diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15