İktidar tarımı bitirdi, çiftçi de tarımı terk etti

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, iktidarın ‘korkunç bir tarım politikası’ uyguladığı belirterek, “İthalatçı ülke olmak bizim çiftçimizin onuruna dokunuyor. Çünkü biz üreten, kendine yeten bir ülkeyken iktidarın politikaları yüzünden ithalatçı ülke olduk. Balıkesir’de son 10 yılda buğday üretimi neredeyse yarı yarıya düşmüş. İktidar, buğday ithalatında Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdı” dedi.

21 Mayıs 2020 Perşembe 13:34
İktidar tarımı bitirdi, çiftçi de tarımı terk etti

CHP’li Ahmet Akın, Balıkesir ve ilçelerinde çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Balıkesir’in Savaştepe ilçesinde CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı ve CHP Savaştepe İlçe Başkanı Umut Dinç ile birlikte Belediye Başkanı Turhan Şimşek’i ve Kaymakam Mehmet Yüce’yi ziyaret eden Ahmet Akın, ilçede salgın ile sürdürülen mücadelede görüş alış verişinde bulundu. Kaymakam Yüce ve Belediye Başkanı Şimşek’e halkın sağlığı için salgınla verdikleri mücadeleden dolayı teşekkür eden Akın, sağlık emekçileri, belediye çalışanları ve güvenlik güçlerine bu mücadele gösterdikleri üstün gayretlerden dolayı minnettar olduklarını ilettiklerini dile getirdi.

Daha sonra Balıkesir Ziraat Odası, Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği ile Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatiflerini ziyaret eden Ahmet Akın, ziyaretler sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Çiftçi desteklenmiyor. Bunu ben değil çiftçilerimiz söylüyor. Böyle bir süreçte bile desteklemeleri tam alamayan çiftçilerimiz var. Maliyetler sürekli artıyor ve sürekli bir artış var. İktidar korkunç bir tarım politikası uyguluyor. Destekleme alamayan çiftçi, girdi maliyetlerinin yüksekliği çiftçiye zarar ettiriyor. Borçla boğuşan çiftçi toprağını satıyor. Sonuç, ithalata gelip dayanıyor. İthalatçı ülke olmak bizim çiftçimizin onuruna dokunuyor. Çünkü biz üreten, kendine yeten bir ülkeyken iktidarın politikaları yüzünden ithalatçı ülke olduk. Derhal ithalata giden paranın bir kısmını çiftçiye destek olarak verilmeli.”

AKIN, BALIKESİRLİLER’DEN YEREL ESNAFA DESTEK İSTEDİ

“Salgın sürecinde en çok gelir kaybı yaşayan kesim esnaflarımız oldu. Salgın öncesi zaten büyük bir ekonomik kriz vardı. Salgınla alınan tedbirler yüzünden özellikle küçük esnafımız ekonomik krizden en fazla etkilenen küçük esnaf zor günler yaşadı. İktidarın esnafımıza destekleri yetersiz kaldı. Esnaf yine kendi yağıyla kavruluyor. Balıkesirli hemşerilerim yerel esnafa destek çıkacaktır. Çünkü salgın sürecinde esnafımız zor günler geçiriyor. Balıkesirli hemşehrilerime yerel esnafımızdan alışveriş yapması için çağrıda bulunuyorum. ”

Son Güncelleme: 21.05.2020 14:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15