MHP’Lİ Akçay: "Soma adalet bekliyor"

Soma’da 301 madencinin hayatını kaybettiği facianın yıldönümünde açıklama yapan MHP’li Erkan Akçay “Sonuç olarak, yerin yüzlerce metre altında ailelerinin nafakasını kazanmak için can veren Somalı kardeşlerimizi, Soma’da yaşanan felaketi unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız.” dedi.

12 Mayıs 2017 Cuma 11:51
MHP’Lİ Akçay: "Soma adalet bekliyor"

Manisa milletvekili Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Erkan Akçay 13 Mayıs 2014 tarihinde Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen ve 301 madencinin hayatını kaybettiği facianın yıl dönümünde anma mesajı yayınladı. Akçay mesajında Soma’nın adalet beklediği vurgusunu yaptı.

Soma faciasının Cumhuriyet tarihinin en büyük maden faciası olduğuna dikkat çeken MHP’li Akçay “Soma’da Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. tarafından işletilen maden ocağında 301 madencimiz hayatını kaybetmiş, 486 işçimiz de yaralanmıştı. Bu kaza ile anne ve babalar evlatlarını, kadınlar eşlerini, çocuklar babalarını yitirmiştir. Soma’da yaşanan menfur maden faciası uzun yıllar hafızalardan çıkmayacaktır. Soma’da sadece 301 madenciyi konuşamayız; onların ailelerini ve bütün bir Soma’yı anmalıyız” dedi.

“Soma’da Yaralar Henüz Sarılamadı”

Facianın üzerinden geçen 3 yıla rağmen Soma’da yaraları henüz sarılamadığını belirten Akçay Soma’nın facianın izlerini taşımaya devam ettiğini söyledi. Soma’da esnafın, memurun, işçinin ve çiftçinin 3 yıldır facianın bıraktığı sorunlarla mücadele ettiğini ve Soma’nın her geçen gün bir sosyal patlamanın eşiğine sürüklendiğine dikkat çeken Akçay “Bu olumsuz etkilerin yıllar içerisinde silinmesini beklemek yanlış olacaktır. Önemli olan Somalıların bu olumsuz etkilerle mücadelelerine yardımcı olmaktır. Büyük Türk milleti olarak dayanışma ve kardeşlikten ödün vermeden Soma’daki acıyı hep birlikte gidermeliyiz. Unutulmamalıdır ki, bir avuç kömür için bir ömür verenlerden geride kalanlar büyük Türk milletinin vicdanına emanettir.” dedi.

“Adalet Arayışı Devam Ediyor”

Açıklamasında Soma’da adalet arayışının devam ettiğini belirten Akçay “Soma’da işletme yöneticileri ve ocak sorumlularına ilişkin 13 Nisan 2015’ten itibaren adli bir süreç işletilmektedir. Mahkeme sürecini önemsiyoruz. Türk adaletinin sorumlulara hak ettikleri cezaları vereceğine inancımız tamdır. Bununla birlikte 3 yıldır devam eden adalet arayışında kararın bir an önce verilmesi Soma’da yaşanan acıları bir nebze olsun dindirebilecektir.” dedi.

Akçay açıklamasına şöyle devam etti: “Yerin yüzlerce metre altında ailelerinin nafakasını kazanmak için can veren Somalı kardeşlerimizi, Soma’da yaşanan felaketi unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız. Ambulans sedyesinin kirlenmemesi için çizmesini çıkarmak isteyen madenci; avucunda “oğlum hakkını helal et” yazısı çıkan baba; demir boruları ısırarak hayatta kalma mücadelesi veren işçiler; “Kara maden iki evladımı aldı” diyerek feryat eden anne; ayaklarında yırtık çorapla ruhunu teslim eden, helal lokması için zehir soluyan, arkadaşını kaybettiğinden dolayı kurtulmasına sevinemeyen emekçiler; oğluyla kucak kucağa ölüme yürüyen madenci baba yüreğimizden silinmeyecektir. Bu vesileyle facianın 3 üncü yılında Soma’da hayatını kaybeden madencilerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor; ailelerine, sevenlerine ve Soma’ya başsağlığı ve sabır diliyorum.”

Son Güncelleme: 12.05.2017 12:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15