O muhabire ajanlık mı teklif edildi?

O muhabire ajanlık mı teklif edildi?

20 Kasım 2016 Pazar 10:28
O muhabire ajanlık mı teklif edildi?
CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, haber takibi sırasında gözaltına alınıp, örgüt üyeliği ve propagandası suçlaması ile tutuklanan  Evrensel Gazetesi Mersin Muhabiri Cemil Uğur’un avukatının açıklamalarını TBMM’ye taşıdı.
‘KOMPLO MU KURULDU?’
Evrensel Gazetesi Mersin Muhabiri Cemil Uğur Mersin’de haber takibi sırasında gözaltına alınıp, örgüt üyeliği ve propagandası suçlaması ile tutuklanıp, ardından da Hatay T Tipi Cezaevine gönderildi.
Cemil Uğur'u ziyaret eden Avukatı Tugay Bek, "Uğur’a tutuklanmadan önce ajanlık dayatıldığını öğrendiklerini belirterek tutuklanmasının siyasi bir karar ve polis komplosu" olduğunu dile getirdi. İddiaları TBMM’ye taşıyan CHP’li Yarkadaş, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:
'MEKTUP VE KİTAP YASAĞI VAR MI?'
- Evrensel Gazetesi Mersin Muhabiri Cemil Uğur'a ajanlık teklifi yapıldığı doğru mudur? Bu kapsamda bir soruşturma başlatılmış mıdır?
- Cemil Uğur'un tutuklanmadan önce adliyedeyken sivil giyimli iki kişinin yanına gelerek, dışarıdan çekilmiş fotoğrafını gösterdikleri ve iki ev hakkında bilgi istedikleri doğru mudur? Sivil giyimli kişiler kimlerdir? Tespiti için bir çalışma başlatılacak mıdır?
- Cemil Uğur'a gönderilen mektupların verilmediği doğru mudur? Doğruysa gerekçesi nedir?
- Cezaevine kitap alınmadığı doğru mudur? Doğruysa gerekçesi nedir?

Son Güncelleme: 21.11.2016 10:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15