"Rahşan Ecevit'ten özür dileyin"

"Rahşan Ecevit'ten özür dileyin"

17 Kasım 2016 Perşembe 11:59
CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'a, Rahşan Ecevit'e yapılan saygısızlık nedeniyle açık çağrı yaptı. Bülent Ecevit'e Karaoğlan lakabı babaannesi Şahzade Şahin tarafından verilen Barış Yarkadaş, Rahşan Ecevit'e yapılanlara tepki gösterdi. CHP'li Yarkadaş, twitter hesabından şu açıklamayı yaptı: MECLİS'TE DE GÜNDEME GETİRECEĞİMKKTC'nin kuruluş yıldönümü resepsiyonunda merhum Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit'in asker korumalar tarafından asansörden indirilmek istenmesini kınıyorum. Ecevit'e "Siz inin, Komutanımız Hulusi Akar binecek" denmesi kabalık, nezaketsizlik ve had bilmezliktir.
Yüzbinlerce çocuğun isminin esin kaynağı olan Kıbrıs Barış Harekatı'nın mimarı Bülent Ecevit'in eşine yönelik muamele vefasızlıktır. Bu aynı zamanda, askeri görevlilerin tarih bilincinden yoksun olduğunun da göstergesidir. Eğer bugün o resepsiyon yapılabiliyorsa, bu Ecevit'in aldığı tarihi karar ile verdiği mücadele sayesindedir.
Bu basit gerçekten habersiz olan askeri korumalar ile komuta kademesi Rahşan Ecevit'in şahsında, gururu kurulan Kıbrıs Gazileri ile Kıbrıs Şehitleri'nin ailelerinden özür dilemelidir. Hulusi Akar, Ecevit'i ziyaret ederek bu büyük talihsizliği ve yanlışı derhal düzeltmelidir. Milli mücadele veren aileler, bu saygıyı fazlasıyla haketmektedir.
Sözcü Gazetesi Muhabiri Yavuz Alatan'ın kamuoyuna duyurduğu bu saygısız tutumun takipçisi olacak ve konuyu TBMM'ye de taşıyacağım.”

Son Güncelleme: 17.11.2016 11:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15