Sağlık Emekçileri Diken Üstünde

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret ŞAHİN, ülkemizde bugün Korona virüse karşı canla başla fedakârca hizmet veren tüm hekimleri ve sağlık emekçilerinin diken üstünde olduklarına dikkat çekti.

26 Mart 2020 Perşembe 17:50
Sağlık Emekçileri Diken Üstünde

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de görülen Korona virüsün en çok sağlık emekçilerini tehdit ettiğini; hekimlerin, hemşerilerin ve hasta bakıcıların en büyük risk grubunu oluşturduklarının altını çizen Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret ŞAHİN; ‘’Sağlık emekçilerimiz çok zor şartlar altında çalışmaktadırlar. Birçoğu hastalarla yakın temas halinde oldukları için evlerine dahi gidemiyor, aileleriyle videolu görüşme imkânlarını kullanarak iletişime geçmek zorunda kalıyorlar. Her şeyden “önce mesleğimiz” diyen sağlık emekçilerimizin özellikle bu dönemde tüm ihtiyaçları karşılamalı, hem onların hem de ailelerinin sağlık durumları gözetilmelidir.’’ dedi.
Sağlık Emekçilerinin İhtiyaçları Karşılansın
Çin’in Wuhan kentinde başlayan ve Korona virüsü ile alakalı ilk uyarıyı yapan Çin’li doktor Li Wenling’in virüs dolayısıyla hayatını kaybettiğini hatırlatan Op. Dr. Fikret ŞAHİN, dünyanın birçok ülkesinde salgınla mücadele eden sağlık çalışanlarının virüsle enfekte olduğunu ve hayatlarını kaybettiklerini belirtti. 
Çin’de 1716 hekim ve hemşirenin hastalarını tedavi ederken virüse yakalandığını, 6’sının hayatını kaybettiğini, İran’da toplam 70 sağlık çalışanının yaşamını yitirdiğini, İtalya’da ise sağlık çalışanlarının Korona virüsle enfekte olma oranının tüm vakaların %8’ini oluşturduğunu vurgulayan Dr. Fikret ŞAHİN, özveriyle ailelerinden ve hayatlarından fedakarlık ederek çalışan sağlık çalışanlarımızın mesai sonrasında hastaneye yakın kalabilecekleri konaklama yerlerinin ayarlanması gerektiğini ve çalışma esnasında virüsle temaslarının en aza indirildiği ortamın sağlanmasının zaruri olduğunu söyledi. 
Sağlıkta Şiddeti Önlenme Yasası Acilen Çıkarılmalı
Korona virüsün ciddi anlamda yayılmaya başladığı böylesine bir dönemde, çok zor kararlar alması muhtemel olan sağlık emekçilerinin rahat çalışabilmeleri ve işlerine odaklanabilmeleri adına sağlıkta şiddet konusunda yasal düzenlemelerin yapılması ve sert yaptırımların uygulanması için hükümete çağrıda bulunan Milletvekili Fikret ŞAHİN, uzun hapis süreleri ve tutuklu yargılama gibi maddelerin getirilerek sağlık çalışanlarının haklarının korunması gerektiğini belirtti. 
Sözlerine son verirken sağlık emekçilerinin bu zor günlerde göstermiş oldukları fedakârlıkların ve emeklerinin asla unutulmayacağını ifade eden CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret ŞAHİN, vatandaşlarımızın evlerinde kalarak sağlık çalışanlarına en büyük yardımı yapacaklarını belirtti. 

Son Güncelleme: 26.03.2020 20:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15