Siyasallaşan Kızılay ‘kan’ kaybediyor!

Kızılay’ın yönetim çekişmeleri, siyasallaşma ve yolsuzluk iddialarıyla, dudak uçuklatan yönetici maaşlarıyla gündeme gelmesinin, kan bağış oranına olumsuz etkisi tartışılıyor. Konu Meclis’e taşındı.

03 Eylül 2019 Salı 11:43
Siyasallaşan Kızılay ‘kan’ kaybediyor!

Barışta, savaşta ve felaket anlarında birçok görev yüklenen Kızılay’ın, son dönemde yönetim çekişmeleri, siyasallaşma ve yolsuzluk iddialarıyla, milletvekillerini geride bırakan yüksek miktarlı yönetici maaşlarıyla gündeme gelmesinin, kan bağış oranına olumsuz etkisi tartışılıyor. 
KIZILAY BAŞKANI BİNALİ YILDIRIM’A OY İSTEDİ 
CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, Kızılay’a yapılan kan bağış oranında herhangi bir azalma olup olmadığı konusunu soru önergesi yoluyla Meclis gündemine taşıdı. 
Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık’ın 23 Haziran İstanbul seçimlerinde AKP’nin adayı Binali Yıldırım’a oy istediğini hatırlatan CHP’li Mahmut Tanal’ın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması talebiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesi şöyle:

  1. Türk Kızılayı’na yapılan kan bağışı oranı istenilen, hedeflenen seviyede midir? 
  2. 2002 tarihini baz aldığımızda öncesinde kan bağış oranı hangi seviyedeydi, hangi seviyeye çıktı ya da hangi seviyeye geriledi? 
  3. Kızılay Kan Bağış Merkezleri aracılığıyla toplanan kan bağışı oranında şayet düşüş var ise kan bağışı oranındaki bu düşüşün sebebi nedir? 
  4. Köklü kurumlarımızdan, “Gözbebeğimiz” olarak tanımlanan Kızılay’ın yönetim çekişmeleriyle, siyasallaşma iddialarıyla anılmasının, kurumun güven kaybına uğramasının kan bağışının düşmesinde, azalmasında etkisi var mıdır?
  5. Türkiye’nin nüfusu yıldan yıla artarken kan bağış oranında azalma var ise kan bağışının düşüşe geçmesi düşündürücü değil midir? 
  6. 2002 yılında Türk Kızılayı’nın kaç şube ve kan bağış merkezi vardı? Şu anda, 2019 yılı itibariyle Kızılay’ın şube ve kan bağış merkezi sayısı kaçtır? 
  7. 23 Haziran İstanbul seçimi sürecinde AKP’nin adayı Binali Yıldırım’a oy isteyen Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık’ın, 151 yıllık geçmişe sahip köklü kurumun saygınlığına, güvenirliliğine, tarafsızlığına zarar verdiğinin farkında mısınız? Kınık’ı istifaya davet etmeyi düşünüyor musunuz

Son Güncelleme: 03.09.2019 12:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15