'Sözcü'ye ambargoyu kaldırın'

CHP'li Yarkadaş, Sözcü'ye yönelik ayrımcılığı eleştirdi ve bakana çağrı yaptı.

02 Şubat 2017 Perşembe 12:22
'Sözcü'ye ambargoyu kaldırın'

 CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Emlak Konut İdaresi'nin Sözcü Gazetesi'ne yönelik ilan ambargosunun sona erdirilmesi çağrısı yaptı.

Emlak Konut'un gerçek tirajı belli olmayan 16 gazeteye önceki gün ilan verdiğini hatırlatan Yarkadaş, "Bu ilanlar Sözcü'ye neden verilmiyor?
Emlak Konut, Sözcü okurlarına ev satmayı düşünmüyor mu?" diye sordu.

Emlak Konut'un ilanlarının hangi kriterlere göre dağıtıldığının mutlaka açıklanması gerektiğini belirten Yarkadaş, şöyle konuştu:

"Acaba Emlak Konut yöneticilerinin elinde bir kamuoyu araştırması mı var? O araştırmada, AKP'yi destekleyen X Gazetesi okurları ev almayı planlıyor; Sözcü okurları ise ev alma planı yapmıyor diye mi yazıyor?"

Yarkadaş sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sözcü'ye uygulanan ambargo kabul edilemez. 300 bin satan bir gazeteyi yok sayamazsınız. Yapılan ayrımcı bir uygulamadır ve bu uygulamadan derhal vazgeçilmelidir."

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'ye de seslenen Yarkadaş " Sayın Bakan, herkesin gözü önünde yaşanan bu haksızlığa derhal son vermelidir. Sözcü AKP'yi desteklemiyor diye ilan verdirtmemek, AKP'yi desteklemeyen yurttaşlara ve gazetecilere yaşam hakkı tanımamaktır" dedi.

Sözcü Gazetesi'ne Emlak Konut GYO yöneticilerinin müteahitler üzerinde kurduğu baskı dolayısıyla reklam akışının durduğunu da belirten Yarkadaş, buna ilişkin somut kanıtlar olduğunu da sözlerine ekledi.

Yarkadaş, Sözcü'ye EMLAK KONUT GYO eliyle uygulanan ilan - Reklam ambargosunu Meclis'e taşıyacağını ve raporlarında yer vereceğini de söyledi.

Yarkadaş, aralarında Birgün, Evrensel, Cumhuriyet ve Aydınlık'ın olduğu birçok gazetenin THY'ye ait uçaklarda hala dağıtılmadığını da hatırlattı.

Son Güncelleme: 02.02.2017 12:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15