Yıldırım Kaya: "Keşke öğrencilerimizin giydiği kıyafetleri giyebilecek kadar maaş alabilseydik”

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, “Ücretli öğretmen, sözleşmeli öğretmen ayrımı olmasaydı keşke savcılar gibi hakimler gibi bizim de bir öğretmenlik meslek kanunumuz olsaydı. Keşke biz çocuklarımızın eline bakan bir durumda olmasaydık keşke öğrencilerimizin giydiği kıyafetleri giyebilecek kadar maaş alabilseydik” dedi.

24 Kasım 2021 Çarşamba 18:52
Yıldırım Kaya: "Keşke öğrencilerimizin giydiği kıyafetleri giyebilecek kadar maaş alabilseydik”

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, “Ücretli öğretmen, sözleşmeli öğretmen ayrımı olmasaydı keşke savcılar gibi hakimler gibi bizim de bir öğretmenlik meslek kanunumuz olsaydı. Keşke biz çocuklarımızın eline bakan bir durumda olmasaydık keşke öğrencilerimizin giydiği kıyafetleri giyebilecek kadar maaş alabilseydik” dedi.

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı ve CHP Mamak İlçe Başkanı Uğur Açıkalın, Mamak Ortak Paylaşım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ve öğretmenleri ziyaret ederek Öğretmenler Günü’nü kutladı. Ziyaret sırasında konuşan Kaya, şunları söyledi:

“Ücretli öğretmen, sözleşmeli öğretmen ayrımı olmasaydı keşke savcılar gibi hakimler gibi bizim de bir öğretmenlik meslek kanunumuz olsaydı. Keşke biz çocuklarımızın eline bakan bir durumda olmasaydık keşke öğrencilerimizin giydiği kıyafetleri giyebilecek kadar maaş alabilseydik. Ama hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın biz öğretmenler öğretmenlik mesleğini Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten aldık. Onun öğretileriyle bugünlere geldik, ne yaparsanız yapın, hangi yoksulluğu yaşarsak yaşayalım biz fedakar ve cefakar öğretmenler olarak cumhuriyetin geleceğini gelecek nesillere taşıyacağız.”

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya'nın 24 Kasım Öğretmenler Günü'ne ilişkin paylaştığı not ise şöyle:

“Bundan 10 yıl önce (2011); 9. derecenin 1. kademesindeki bir öğretmenin aldığı 1.592 TL’lik aylık maaşıyla 865 dolar alınabiliyordu. Bir ay önce, 5 Ekim 2021 Dünya Öğretmenler Günü’nde; 9. derecenin 1. kademesindeki bir öğretmen 4 bin 943 TL’lik aylık maaşıyla 559 dolar alabiliyordu. Dün (23 Kasım 2021); öğleden önce 9. derecenin 1. kademesindeki bir öğretmen 4 bin 943 TL’lik aylık maaşı ile 442 dolar alalabiliyordu; öğleden sonra ise 366 dolara düştü, düşmeye de devam ediyor…

“ÖĞRETMEN MAAŞLARI AÇLIK VE YOKSULLUK SINIRI ALTINDA KALDI”

Türk-İş’in araştırmasına göre 2021 Ekim ayında açlık sınırı 3.093,20 TL, yoksulluk sınırı 10.075,58 TL oldu. Öğretmenlerimizin tamamı yoksulluk sınırı altında maaş alırken, ücretli öğretmenler ise açlık sırı altında kaldı.

2511 engelli öğretmen var, ancak 750 engelli öğretmen ataması yapılıyor.  Bu zulme artık son verilmesi gerek. Türkiye 2511 engelli öğretmeni atayamayacak bir ülke değil.

“SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN SAYISI 100 BİNİN ÜZERİNDE. ANCAK AKP GENEL BAŞKANI ÖĞRETMEN AÇIĞIMIZ YOK DİYOR”

700’e yakın atanmayan öğretmenimiz var.  Sözleşmeli öğretmen sayısı 100 binin üzerinde. Ancak AKP Genel Başkanı öğretmen açığımız yok diyor. Gerçeklerinden bu kadar kopuk bir iktidar Türkiye tarihinde görülmedi.

Öğretmen Meslek Kanunu çıkartacağız

-3600 ek göstergeyi vereceğiz

-Öğretmenler kadrolu olacak; ücretli, sözleşmeli öğretmen çalıştırmaya son vereceğiz

-24 Kasım Öğretmenler Günü’nde birer maaş ikramiye vereceğiz

-Öğretmenlerin aile bütünlüğünü sağlayacağız

-Öğretmen açığını kapatacağız. Halkın iktidarının ilk haftasında Danıştay’ın tespit ettiği 138 bin öğretmen atamasını yapacağız.

-KHK ile ihraç edilip; beraat etmiş, savcılıkta haklarında takipsizlik kararı verilmiş, soruşturma açılmamış öğretmenler görevine iade edeceğiz

-Okul ve derslik açığı kapatacağız

-Birleştirilmiş sınıf uygulamasına son vereceğiz

-Okul Aile Birlikleri yasal statüleri güçlendireceğiz.”

Son Güncelleme: 24.11.2021 18:54
Anahtar Kelimeler:
ChpYıldırım Kaya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15