"Zirve öncesi Suriyeli mülteciler nereye götürüldü?"

"Zirve öncesi Suriyeli mülteciler nereye götürüldü?"

23 Mayıs 2016 Pazartesi 11:35
CHP'li İlhan Cihaner Başbakan’a Sordu; Dünya İnsani Zirvesi Öncesinde Suriyeli Mülteciler Nereye Götürüldü?”
İstanbul'da bugün başlayan ve yarın da sürecek olan Dünya İnsani Zirvesi öncesi İstanbul sokaklarından mültecilerin “temizlenmesi” üzerine İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner, Başbakan'ın yanıtlaması istemiyle yazılı bir önerge vererek mültecilerin zorla İstanbul sokaklarından götürülmesini sordu.
ZORLA GÖTÜRÜLDÜLER
Bugün İstanbul’da başlayacak olan Dünya İnsani Zirvesi’nde, mültecilerin sorunlarının nasıl çözüleceğini konuşmak üzere dünya liderleri bir araya geldi. Üç milyondan fazla mültecinin yaşadığı ülkemizde mültecilere yıllardır kalıcı bir barınma ortamı sağlanamazken, mülteciler için yapıldığı söylenen zirve öncesi İstanbul’da özellikle mülteci çocukların zorla başka yerlere götürüldüğü iddiaları ortaya çıktı. Bu iddialara kayıtsız kalamayan CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner konuyu meclis gündemine taşıdı.
KAYIT TUTULDU MU?
Cihaner, pazarlıkların sürdüğü ve mülteciler için kalıcı çözümlerin hayata geçirilemeyeceği düşünülen bu zirve öncesi, İstanbul’da sokaklardan zorla başka kamplara gönderilen kaç mülteci olduğunu, bu insanların nerelere yerleştirildiğine dair kayıtların tutulup tutulmadığını sordu.
KALICI YERLERİ OLACAK MI?
İlhan Cihaner ayrıca “bu Zirve’ye kadar sokaklarda yaşayan insanlar neden bugün sokaklardan zorla götürüldü ve götürüldükleri kamplar bu insanlar için kalıcı bir barınma yeri olacak mı?” diye sordu.
 

Son Güncelleme: 25.05.2016 11:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15