Spor yazarları Beşiktaş Ankaragücü maçını yorumladı

Spor yazarları Beşiktaş ile Ankaragücü arasında oynanan karşılaşmayı değerlendirdi.

29 Nisan 2019 Pazartesi 10:50
Spor yazarları Beşiktaş Ankaragücü maçını yorumladı

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Beşiktaş ile Ankaragücü arasında oynanan ve Beşiktaş'ın 4-1 kazandığı karşılaşmayı spor yazarları yorumladı.

'İyi kaleci, usta golcü ve diğerleri...' - Ali Ece (Fanatik)

Karius. İlk yarıda adeta “Hezarfen Ahmet Çelebi’leşip ikisi uçarak olmak üzere 4 kritik kurtarış yaptı. Serpil Hamdi Tüzün “Önce iyi bir kaleci ve usta bir golcü sonra diğerleri... ” der,

Karius ve Burak ilk yarıda efsane hocanın kulaklarını çınlatan performanslarıyla skoru belirlediler. Burak’ın çapraz çalımı sonrası gol olan şutu en doğru kararı en doğru vuruşla hayata geçirmesi sonucu geldi. Karius mükemmel bir kalecilik performansı sergiledi. En son FM 2015’te bu kadar etkileyiciydi!

''Atan'ın yanına 'Tutan' da eklendi' - Serdar Ali Çelikler (Habertürk)

Başakşehir'e ayrılan sürenin sonuna gelmemizin ardından Beşiktaş'ın da ciddi bir şampiyonluk şansı doğdu.

Dün Karius hem kendinin hem de taraftarının güvenini kazandı. İşte santrafor işi bitirip, kaleci de gol yemeyince şampiyonluk yolunda hep kalıyorsunuz.

Bu maç da gördük ki uçuşa geçen ve takımı taşıyan Burak'ın, yani atan'ın yanına 'tutan' oyuncu Karius'un da eklendi. G.Saray Konya'dan ne sonuçla dönerse dönsün haftayaki derbi ligin finali halini aldı. Kazanan şampiyon olacak bence..

Az oynayıp kolay kazandı - Cem Dizdar (Fanatik)

Sona doğru baskının getirdiği yıpranma ağır basar, basit gibi duran şeyler karmaşıklaşır. Bu durumda takıma fazladan yardım gerekir ki, Burak, Beşiktaş’ın ‘fazladan yardımı’dır.

Beşiktaş bu skoru üretecek kadar oynamadıysa bile kolay kazandı. Böylece Başakşehir’in mağlubiyetinin de ardından son dört haftada ligin tepesindeki kartlar yeniden dağıtılmış oldu.

Maçın olayı: Hakem Halil Umut Meler’in pek alışık olunmasa da örnek bir karar olarak kaçan Ankaragücü penaltısını tekrar ettirmesi... Bunu VAR yardımı almadan yapabilmek hakemlik için ikinci önemli eşik olacak.

Erman Özgür (Fanatik) 

Vida’nın golü ile işi garantiye alan Beşiktaş Burak’la 3’ü, kulübedeki hamlelerinin etkisini göstermesi ile gol yemesine rağmen 4. golü Ljajic ile bularak kötü başladığı maçı iyi bitirerek mucizelere kalmış şampiyonluk şansını neden olmasına getiren galibiyeti aldı.

Gecenin sorusu ------ Derbi için aynı kadro devam eder mi? Özellikle Güven ve Lens ikilisinden bir tanesi kulübeye dönebilir. Galibiyete rağmen özellikle Quaresma ve Kagawa gibi derbi çözebilecek yıldızlar tercih edilebilir.

Maçın starı ------ Beşiktaş işler kötü gittiğinde sürekli sahne alan formda santrforu Burak Yılmaz performansının tadını çıkarmaya devam ediyor. Şu an Beşiktaş’ın en fazla kalan 4 maç için en büyük kozu tartışmasız Burak Yılmaz.

25. dakikada maçın değil, ligin bile kader anı olabilir. Hakemin göstermediği sarı kartla, Burak haftaya derbide oynama şansı yakaladı. 54’de Vida’nın golü öncesi, Canteros’un faul itirazları oldu ama Vida topu çalarken faul yapmamıştı, gol kararı doğruydu.

60’da Kulusic’in Atiba’ya müdahalesi penaltıyı gerektiriyordu, hakem yanılmadı. 75’de bu kez Atiba topu koluyla oynadı. Kaçan penaltının VAR yardımıyla tekrar edilmesi de doğru. Penaltıyı başka oyuncunun kullanmasında da kurallar açısından bir engel yok.

Lig yarışı kızıştı. İş averaja kalabilir. Bir golün bile büyük önemi var. İlk yarıya 3, 2. Yarıya 6 dakika eklendi. Ne ilk yarıya eklenen ne de ikinci yarıya eklenen süre yeterliydi. Hakemler zamandan çok çalıyor.

Son Güncelleme: 29.04.2019 18:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15