Elon Musk: Apple, Twitter'ı App Store'dan kaldırma tehdidinde bulundu

Elon Musk, Apple'ı bir gerekçe sunmadan Twitter'ı App Store'dan kaldırma tehdidinde bulunmakla suçladı.

29 Kasım 2022 Salı 09:14
Elon Musk: Apple, Twitter'ı App Store'dan kaldırma tehdidinde bulundu

Sosyal medya platformunun yeni sahibi, Apple'ın Twitter'a reklam vermeyi de bıraktığını ifade ederek, "İfade özgürlüğünden nefret mi ediyorsunuz?" diye sordu. 

Twitter üzerinden paylaşımda bulunan Musk, "Apple, Twitter'ın App Store'un dışında bırakma tehdidinde bulundu, ancak gerekçesini bize söylemiyor" yazdı. 

Bir gazeteci, "Apple Twitter'ın App Store'daki varlığını mı tehdit ediyor yoksa moderasyon talebinde mi bulunuyor?" diye sorduğunda ise Musk sadece "evet" diye yanıt verdi. 

Musk sosyal medya platformunu 44 milyar dolara satın aldıktan sonra istifa eden eski Twitter yöneticisi Yoel Roth, Apple ve Google'ın Twitter'ı dijital aplikasyon mağazalarından çıkarmasının sonuçlarının "yıkıcı olacağını" ifade etti. New York Times için bir yazı kaleme alan Roth, bu yönde bir kararın milyarlarca kişinin Twitter'ın hizmetlerine ulaşmakta zorlanacağı anlamına geldiğini ifade etti.

Apple'ın App Store'unun başındaki Phil Schiller'ın bu hafta Twitter hesabını kapatması, Twitter-Apple ilişkisinin zedelendiğine dair spekülasyonlara sebep olmuştu.

App Store ile ilgili paylaşımlarını yapmadan yaklaşık bir saat önce de Musk, Apple'ın artık Twitter'a reklam vermediğini belirtti. Musk, Apple CEO'su Tim Cook'u etiketleyerek, "Bunlar Amerika'da özgür ifadeden nefret mi ediyor?" diye sordu. 

Musk, App Store'un aplikasyon içi satın almalardan yüzde 30 kesinti yapmasıyla alay eden bir paylaşımda da bulundu. 

Pathmatics verilerine göre Twitter'ın Musk'a devredilmesinden bir hafta önce olan 16-22 Ekim aralığında Apple, Twitter'a 220 bin 800 dolar değerinde reklam verdi. Bu rakam 10-16 Kasım arasında 131 bin 600'e düştü.

Musk'ın "özgür ifade" konusundaki söylemleri, birçok kişiyi platformda nefret söylemi kullanılabileceği konusunda endişelenmesine sebep oldu. Donald Trump gibi birçok ismin Twitter yasağı kaldırıldı.

Son Güncelleme: 01.12.2022 13:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15