"3. Köprü Pir Sultan olsun, Berkin Elvan şehit sayılsın"

"3. Köprü Pir Sultan olsun, Berkin Elvan şehit sayılsın"

19 Ağustos 2016 Cuma 14:34
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Başbakan Binali Yıldırım’ın salı günkü grup toplantısında Alevilere yönelik verdiği mesajlarla ilgili konuşurken hükümeti samimiyet konusunda uyardı ve 3. Köprü’ye Pir Sultan Abdal’ın adının verilmesini önererek “İşte o zaman o köprü, yerleşik devlet aklıyla Alevi vatandaşlar arasında bir gönül köprüsüne dönüşebilir” diye konuştu.
Milliyet’ten Meriç Tafolar’ın özel haberine göre, Özel şunları söyledi: 
“AKP, ‘muhalefeti anlıyoruz’ diyor ama bunu sözle yapıyor. Türkiye’yi eskisi gibi yönetip, ‘ben eskiden ders aldım’ demenin bir manası yok. Başbakan’ın konuşması manidardı. Alevilerle ilgili güzel şeyler söylüyor. Bir yandan da Yavuz Sultan Selim’i övüyor. Alevilerin çok önemli bir kısmı Yavuz’u Alevilere acı çektirmiş biri olarak görüyorlar. Somutlaşmaya ihtiyaç var. Bir darbe yapıldı diyorsanız ve bu darbeye meclis direndi diyorsanız, niye OHAL’e ihtiyaç duydunuz, neden KHK’lara sığındınız? Alevilerle ilgili olumlu sözlerinde samimiyse Başbakan gelsin o köprüye Pir Sultan Abdal adını verelim. Hacı Bektaş Veli’nin adını verelim. İşte o zaman o köprü, yerleşik devlet aklıyla Alevi vatandaşlar arasında bir gönül köprüsüne dönüşebilir."
“15 Temmuz ruhu diye bir ruh yakalanacaksa, o sadece birbirimizin darbe karşıtlığını alkışlamakla olmaz” diyen Özel, “Abdullah Tayyip Olçak da Türkiye’nin şehidi olmalı, Berkin Elvan da Türkiye’nin şehidi olmalı. Çünkü 15 Temmuz öncesi davrandığın gibi davranmayacaksan, Gezi sürecinde de kendinde kusur göreceksin" diye konuştu.
 

Son Güncelleme: 20.08.2016 09:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15