Avşa'da kıtlık çıktı!

Avşa'da kıtlık çıktı!

08 Temmuz 2016 Cuma 14:24
Avşa'da kıtlık çıktı!
Nüfusu 2 bin 500 olan Avşa Adası'na, bayram tatilinde 130 bin kişi gelince son iki günde yiyecek sıkıntısı baş gösterdi. Balıkesir’in Marmara İlçesine bağlı Avşa Adası'nda yiyecek sıkıntısı başgösterdi. Nüfusu kış aylarında 2 bin 500 olan Avşa'ya 130 bin tatilcinin gelmesiyle fırınlarda uzun ekmek kuyrukları oluşurken, marketlerdeki yiyecekler de kısa sürede tükeniyor. ADADA ADIM ATACAK YER YOK Ramazan Bayramı’nın 9 gün olmasını fırsat bilen tatilciler sahil kentlerine akın etti. Balıkesir’in Marmara ilçesine bağlı Avşa adasında da neredeyse adım atacak yer kalmadı. Otel ve pansiyonlarda yer kalmayınca plajlarda sabahlayanlar oldu.
FIRINLAR EKMEK YETİŞTİREMEDİ Kış aylarında 2 bin 500 kişinin yaşadığı Avşa Adası'na bayramda 130 bin tatilcinin geldiği belirtildi. Birçok kişi kumsalda ve camide yatarken, vatandaşların ekmek taleplerini karşılamakta zorlanan fırınlarda da uzun kuyruklar oluştu. Marketlerde ise birçok yiyecek ve içecek ürünleri kısa sürede tükeniyor. Yoğun kalabalık karşısında şaşkınlıklarını gizleyemeyen bölge halkı ve esnafı vatandaşların taleplerini karşılamak için çaba gösterdi. İSTANBUL'DAN TATİLCİ AKINI Her gün İDO, BUDO ve özel firmalara ait 10'a yakın feribot, deniz otobüsü ve arabalı vapur ile karşılıklı olarak 10'a yakın seferin yapıldığı Avşa Adası'nda, içme suyu ihtiyacı yaz aylarında deniz suyunun arıtılması ile karşılanıyor.

Son Güncelleme: 08.07.2016 14:24
Anahtar Kelimeler:
BayramTatilAvşaKıtlık
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15