Ceneviz Dükünün Beyoğlu'ndaki binası davalık etti

Ceneviz Dükünün Beyoğlu'ndaki binası davalık etti

30 Kasım 2016 Çarşamba 11:23
Ceneviz Dükünün Beyoğlu'ndaki binası davalık etti

85 yıl önce ölen Ceneviz Dükü Prens Tomasso'nun tapudaki sahibi göründüğü İstanbul Beyoğlu'ndaki bina, peşine düşen emlakçılarla 110 yıldır orada faaliyet gösteren İtalyan Hayır Derneği'ni davalık etti. Dernek, Ceneviz Dükünün Brezilya'daki torunlarına ulaşan gayretkeş emlakçıları dava etti.

İtalyan Hayır Derneği, 110 yıldır kullandığı binayı, tapuda sahibi olan Prens Tomasso’nun Brezilya’daki mirasçılarından satın almaya çalışan emlakçılarla davalık oldu.

Sabah'ın haberine göre, İstanbul Beyoğlu'nda 110 yıldır yaşlı İtalyanlar'a hizmet veren İtalyan Hayır Derneği'nin kullandığı binayı satın almak için harekete geçen emlakçılar, binanın 85 yıl önce vefat eden tapudaki sahibi Ceneviz Dükü Prens Tomasso'nun Brezilya'daki torunlarının torunlarına ulaştı.

Dernek ise, satışın önüne geçmek ve binanın üçüncü kişilere satılmasını önlemek için İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açtı. 110 yıl önce Türkiye'de yaşayan gayrimüslimler ve derneklerinin mülk edinmeleri yasak olduğundan dernek, taşınmazları, 1907'de Marsilya'da ikamet eden tapu sahibi Zafirapoulo'dan 2 bin lira karşılığında satın aldı. Dernek, tapuyu da o tarihte Ceneviz Dükü Prens Tomasso adına çıkardı. Prens Tomasso 1931'de ölünce taşınmazların tapusu 6 çocuğuna intikal etti. Emlakçılar, Brezilya'da yaşayan mirasçılar Y. Maria Di Borbone ve M. İsabella Di Savoia Genova'yı bularak taşınmazları satın almak için teklifte bulundu. Taşınmazların başkalarına satılmaması için öncelikle tapu kaydına ihtiyadi tedbir konulmasını isteyen dernek avukatları, satışın yapılması halinde ise kayıtlara 'davalıdır' şerhinin konulmasını talep etti. Dava sürüyor.

Son Güncelleme: 30.11.2016 11:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15