CHP'li Tanal, yazar Aslı Erdoğan'ı ziyarete gidiyor

CHP'li Tanal, yazar Aslı Erdoğan'ı ziyarete gidiyor

26 Ağustos 2016 Cuma 12:00
CHP'li Tanal, yazar Aslı Erdoğan'ı ziyarete gidiyor

Siyaset dünyasından yazar Aslı Erdoğan’ın tutuklanmasına tepkiler devam ediyor. Uluslararası PEN, üyesi olan Aslı Erdoğan’ın sağlığından endişeli olduğunu duyurmuştu. Şeker hastası olan Aslı Erdoğan’a ilaçlarının verilmediği gündeme gelmişti. Aynı zamanda Aslı Erdoğan’ın tutuklu bulunduğu Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nin önünde de "Özgürlük Nöbeti" devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, yazar Aslı Erdoğan’ın tutuklanmasını ve cezaevinde yaşadığı mağduriyetleri Meclis Gündemine taşıdı. Bugün Özgürlük Nöbeti’ne katılacak olan Tanal, Meclis Başkanlığı’na, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından yanıtlanması istemiyle yazılı soru önergesi sundu. Erdoğan’ın hangi gerekçelerle tutuklandığı soran Tanal, bugün yazar Aslı Erdoğan’ı cezaevinde ziyaret edecek. Tanal’ın soruları şu şekilde: 19 Ağustos 2016 tarihinde tutuklanan yazar Aslı Erdoğan hakkında basına yansıyan haberlerde gerekçe gösterilmeden tutuklandığı ve tutuklu bulunduğu Bakırköy Kadın Cezaevi’nde sistematik işkenceye maruz kaldığı yer almaktadır. Bu nedenle bazı sorularımın yanıtlanması gereği doğmuştur. mahmut tanal

  • Aslı Erdoğan hangi gerekçelerle tutuklanmıştır? Bu gerekçeler, yazdığı yazılar dikkate alınarak mı oluşturulmuştur? Yazdığı yazılar dikkate alınarak tutukluluk kararı verildiyse bu yazılar hangileridir?
  • Astım ve KOAH hastası olan Aslı Erdoğan düzenli olarak havalandırılmaya çıkarılmakta mıdır?
  • Bakırköy Kadın Cezaevi’nde tutuklu bulunan Aslı Erdoğan’a diyabet aşamasına geçmek üzere olan şeker hastalığı ve sindirim sistemi rahatsızlıkları dolayısıyla hayati öneme sahip ve düzenli olarak kullanması gereken ilaçlar verilmekte midir?
  • Bakırköy Kadın Cezaevi’nde tutuklu bulunan Aslı Erdoğan’a su verilmediği doğru mudur? Hangi yemekler ve ne sıklıkta verilmektedir?
  • Yatağına idrar yapıldığı ve bu yatakta yatmak zorunda bırakıldığı doğru mudur?
  • Bu iddialar ile ilgili herhangi bir inceleme ve soruşturma yapılmış mıdır? Yapılmadıysa neden yapılmamıştır? Bu iddialar doğruysa, Bakırköy Kadın Cezaevi’ndeki ihlalleri, hukuksuzlukları ve yapılan işkenceleri engellemek için hangi işlem veya çalışma yapılmış mıdır? Yapılmadıysa nedeni nedir?

Son Güncelleme: 26.08.2016 12:01
Anahtar Kelimeler:
Mahmut TanalAslı Erdoğan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15