Gaziantep'te terör alarmı... Ve 2. canlı bomba da kendini patlattı...

Gaziantep'te terör alarmı... Ve 2. canlı bomba da kendini patlattı...

16 Ekim 2016 Pazar 17:27
Gaziantep'te terör alarmı... Ve 2. canlı bomba da kendini patlattı...
Terör saldırılarının hedefi olan Gaziantep'ten son dakika haberleri birbiri ardına gelmeye devam ediyor. Gaziantep Beşyüzevler Evler Mahallesi’nde hücre evine yönelik operasyon ile bağlantısı olduğu belirlenen Burak Mahallesi'ndeki bir apartmana operasyon düzenlendi. Operasyon düzenlenen apartmanda canlı bomba kendini patlattı. Patlamada kendini infilak ettiren teröristin DEAŞ’in Gaziantep sorumlusu Mehmet Kadir Cabel olduğu belirlendi. Teröristin parçalandığı evde eşi ve iki çocuğu ise sağ olarak ele geçirildi.
Kentte ilk operasyon saat 12.45 sularında Şahinbey ilçesine bağlı Beşyüzevler Evler Mahallesi’nde bir eve yapıldı. Polisin bir aydır peşinde olduğu ve öğle vakti adresini saptadığı IŞİD’li teröristlerin bulunduğu hücre evine düzenlenen operasyonda evde bulunan canlı bomba kendini patlatmış, 3 polis şehit olmuş, 4'ü Suriye uyruklu 8 kişi yaralanmıştı. Hücre evi operasyonunda 1 canlı bomba da ölü olarak ele geçirilmişti.
 İKİNCİ CANLI BOMBA KENDİNİ PATLATTI
Kentin Beşyüzevler Evler Mahallesi’nde IŞİD’in hücre evine yapılan operasyondan sonra, buraya yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Gazikent’teki Burak Mahallesi’nde IŞİD teröristlerin bulunduğu apartmana da baskın yapıldı.
Zırhlı araçlarla bölgeye giden Özel Harekat timlerinin çevre güvenliği sağladıktan sonra yaptığı baskında önce silah sesleri duyuldu, ardından bir apartmanın 3’üncü 4’üncü katlarında şiddetli patlama meydana geldi.
Saat 15.30 sıralarında meydana gelen ikinci patlamanın da canlı bombanın kendisini infilak ettirmesinden kaynaklandığı belirlendi.
CANLI BOMBA DEAŞ'IN GAZİANTEP SORUMLUSU ÇIKTI
Gaziantep Burak mahallesindeki patlamada kendini infilak ettiren teröristin DEAŞ'ın il genelindeki faaliyetlerini planlayan, lojistik destek sağlayan ve canlı bomba hücrelerini yöneten sorumlusu Mehmet Kadir Cabel olduğu belirlendi. Teröristin parçalandığı evde eşi ve iki çocuğu ise sağ olarak ele geçirildi.
VALİ YERLİKAYA: TERÖRİST EVDEKİ BOMBAYI PATLATTI 
Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, yaptığı açıklamada şöyle konuştu:
"Polisimiz karşıdaki inşaattan teröristi etkisiz hale getiriyor. Terörist de o esnada evdeki bombayı patlatıyor. Hamdolsun bu evde sadece bir terörist etkisiz hale getiriliyor. Eşi ve 2 çocuğu yaralanmıyor, bizim Özel Harekat ekibimizde de hamdolsun yaralanan olmuyor. Büyük sınavdan geçiyoruz, terörle mücadele ediyoruz. Şehrimizde 2 milyon hemşehrimizin, 350 bin bize emanet muhacirimizin can güvenliği için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bugün 3 şehit verdik. Acımız büyük. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü, Jandarma İstihbarat teşkilatı ile birlikte bu şehrin emniyeti, ırzı, iffeti için canı pahasına çalışmaya devam edecek. Bütün şehrimize geçmiş olsun diyorum. Her zaman olduğu gibi güvenlik güçlerimize güvenmeye, onlara hayır duasında bulunmaya ve bilgi konusunda yardımcı olmaya devam etmeliyiz diyorum."

Son Güncelleme: 16.10.2016 22:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15