Maraş'a İtalyan savunması!

Maraş'a İtalyan savunması!

07 Haziran 2016 Salı 11:08
Maraş'a İtalyan savunması!
Maraş'a İtalyan savunması!
Suriyeli mülteciler için kurulacak olan konteynır kent nedeniyle gündemden düşmeyen Kahramanmaraş'a bu defa da İtalyan askerleri geldi. 30 bin Suriyeli mülteci için yapılan konteynır kente Sivricehöyüklüler karşı çıkıyorlar. Kamp nedeniyle aylardır eylem yapan Sivricehöyük köylüleri zaman zaman güvenlik güçlerinin şiddeti ile de karşılaştı. Suriye'den gelebilecek olası tehditlere karşı NATO bünyesinde Kahramanmaraş'a konuşlandırılacak İtalya Hava Savunma Sistemi'nin malzemeleri ve İtalyan askerler ise kente ulaştı.
Suriye'den gelebilecek olası tehditlere karşı kentteki Gazi Kışlasında 3 yıl konuşlu kalan Almanya Patriot Hava Savunma Birliği'nin yerine NATO bünyesinde İtalya Hava Savunma Sistemi kurulması kararı alındı. İtalya'dan deniz yoluyla İskenderun Limanı'na getirilen konteynerlere yüklü füze bataryaları ve rampalar TIR'lara Kahramanmaraş'a taşındı. Hava savunma sistemine ait malzemelerin bulunduğu konteynerleri taşıyan 10 TIR ve 25 İtalya askeri, akşam saatlerinde Kahramanmaraş'a ulaştı.
MEADS FÜZESİ Mİ?
Üzerindeki 360 derece radar sistemi sayesinde 1000 kilometre uzaklıktan yapılan füze saldırılarına karşı harekete geçebilen MEADS, aynı anda iki farklı hava hedefini etkisiz hale getirebiliyor.
İtalya ve ABD'de yapılan son testlerde, aynı anda iki farklı açıdan yaklaşan F-4 Fantom savaş uçağı ve güdümlü füzeye karşı ateşlenen hedefleri vuran bir MEADS bataryasının 5 zırhlı araç üzerine monte ediliyor ve bir gözetim radarı, iki atış kontrol radarı, iki operasyon merkezi ile her birinde 12 füze bulunan 6 füze fırlatma rampasından oluşuyor. Her batarya ise 19 personel tarafından yönetiliyor.

Son Güncelleme: 07.06.2016 11:10
Anahtar Kelimeler:
MaraşItalyan Askerleriüs
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15