Terör kurbanı anne ve kızı toprağa verildi

Terör kurbanı anne ve kızı toprağa verildi

11 Ağustos 2016 Perşembe 18:01
Terör kurbanı anne ve kızı toprağa verildi

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bombalı araçla yapılan terör saldırısında hayatını kaybeden 5 kişiden 2’sinin cenazesi Ergani ilçesine bağlı Ortayazı köyünde defnedildi.

Sur ilçesi On Gözlü Köprü yakınlarında dünPKK’lı teröristlerce bomba yüklü aracın infilak ettirilmesi sonucu hayatını kaybeden ve aynı aileden olan 5 kişiden Behiye Yıldırım ve Derya Yıldırım’ın cenazeleri Diyarbakır Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi’nden alınarak, Ergani ilçesine bağlı Ortayazı köyüne getirildi.

Sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı köyün girişi ve bir çok noktasına Türk bayrakları asıldı. Diyarbakır’dan ambulanslarla getirilen Behiye Yıldırım ve kızı Derya Yıldırım’ın cenazeleri köyde omuzlara alınarak mezarlığa götürüldü. Burada öğlen namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra, Behiye Yıldırım ile kızı Derya Yıldırım’ın cenazeleri üzerlerinde Türk bayrağı tutularak toprağa verilirken, yakınları ise gözyaşı dökerek teröre lanet okudu.

Defin sırasında, Behiye ve Derya Yıldırım’ın yakınlarının feryatları yürekleri dağladı.

Öte yandan, 25 yaşında olan Derya Yıldırım’ın yeni mezun olduğu ve en büyük hayali olan öğretmenlik mesleğini yapabilmek için bu yıl atama beklediği öğrenildi.

Patlamada hayatını kaybeden Demet Aydın Yıldırım ile çocukları Oğuz Kağan Aydın ve Celinaz Aydın’ın cenazelerinin ise yarın Gebze’de toprağa verileceği öğrenildi.

Yıldırım ailesinin, 1930’lu yıllarda Artvin’in Şavşat İlçesi’nden gelerek Ortayazı Köyü’ne yerleştikleri öğrenildi.

Son Güncelleme: 11.08.2016 18:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15