Çankaya Kuğulu Park’ta 15 yıl aradan sonra beyaz kuğu dünyaya geldi

Ankara’nın simge parklarından Kuğulu Park’a adını veren kuğular arasına yeni bir yavru daha katıldı. Kuğulu Park’ta 15 yıl aradan sonra ilk kez beyaz kuğu dünyaya geldi. 

20 Haziran 2025 Cuma 13:20
Çankaya Kuğulu Park’ta 15 yıl aradan sonra beyaz kuğu dünyaya geldi

Çankaya'nın önemli simgelerinden Kuğulu Park’ta, iki hafta önce dünyaya gelen yavru beyaz kuğu, parkın sevilen ailesine renk kattı. Parkta şu anda 3 beyaz kuğu, 10 siyah kuğu, 10 yaban ördeği ve 3 Pekin ördeği bir arada yaşıyor. Kuğulu Park ailesine yeni katılan yavru kuğu, park görevlileri ve veterinerler tarafından büyük bir özenle takip edilip sağlık kontrolleri düzenli olarak yapılıyor. Ziyaretçilere ise yavru kuğunun sağlığı için yiyecek bırakılmaması konusunda uyarı yapılıyor.

Çankaya Belediyesi, beyaz kuğu sevincini Başkentlilerle paylaşmak için sosyal medya hesaplarından isim önerisi almaya hazırlanıyor. Başkentliler, Çankaya Belediyesi’nin X, Instagram ve Facebook hesaplarından ‘yavru kuğu’ paylaşımı altına isim önerilerini yazabilecekler.

Son Güncelleme: 20.06.2025 13:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.