Edirne Belediyesi 4 projeyle yarışıyor!

‘YILIN YEREL YÖNETİCİSİ, BENİM BAŞKANIM’ DİYORSANIZ ‘OY VERİN’

13 Mart 2017 Pazartesi 14:11
Edirne Belediyesi 4 projeyle yarışıyor!

Anadolu Yerel Yönetimler Dergisi’nin 7. Kez düzenlediği ‘Yılın Yerel Yöneticileri’ isimli yarışmaya Edirne Belediyesi’nden 4 proje yer alıyor. ‘Yılın Yerel Yöneticisi, Benim Başkanım’ diyorsanız, http://yerelyonetimler.com.tr/ adresinden oy kullanabilirsiniz. Oylama 10 Mayıs 2017 tarihinde sona erecek.

                Aylık yayınlanan Anadolu Yerel Yönetimler Dergisi 7. Kez Yılın Yerel Yöneticileri’ni belirlediği yarışmada başladı. http://yerelyonetimler.com.tr/ adresinde başlayan oylamada; Büyükşehirler Oylama Kategorileri, İller Oylama Kategorileri, İlçeler Oylama Kategorileri ve Beldeler Oylama Kategorileri olmak üzere 4 oylama kategorisi belirlendi.

                Yarışmada Edirne Belediyesi, İller Oylama Kategorilerinde yer aldı.  

                Edirne Belediyesi, İller Oylama Kategorisi’nde; Çevre Düzenleme ve Yeşil Alan Kategorisi’nde;  Kırkpınar Alanı Rekreasyon Projesi’yle, Kentsel Tasarım Kategorisinde Selimiye Camii Çevresi Kentsel Tasarım Ve Peyzaj Projesi’yle, Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Kategorisinde Edirne Asker Hastanesi Şehitliği Projesi ve

Eski Elektrik Fabrikası Restorasyon Projesi ile aday oldu.

                Edirne Belediyesi’nin, Edirne’yi geleceğe taşıyacak projelerle birçok kez ödülle layık görüldüğünü ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, aday olan projeler hakkında bilgi verdi.

                SELİMİYE’NİN ÇEVRESİNİ DEĞİŞTİRECEK

Gürkan, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Mimar Sinan’ın ‘Ustalık Eserim’ dediği Selimiye Camii’nin çevresini değiştirecek, başta Edirne olmak üzere tüm Trakya’daki turizm potansiyelini arttıracak ‘Selimiye Camii Çevresi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Projesi’nin Marmara Belediyeler Birliği’nin düzenlediği Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri’nde İmar Şehircilik ve Estetik kategorisi ile Tarihi Kentler Birliği’nin 2016 Yılı Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda birinci olduğunu söyledi.

Söz konusu projeyle Selimiye Camii’nin çevresiyle de bir bütün olmasını hedeflediklerini anlatan Gürkan, “Yerli ve yabancı turistlerin ziyaret edebileceği kimlikli bir turizm destinasyonunun yaratılmasını sağlayacağız. Oluşturulacak alanlar ve sunulacak hizmetlerle Trakya Bölgesi yeni bir kazanıma sahip olacak” dedi.

SULAR ÜZERİNDE YÜKSELEN ŞEHİR TUNCA

Gürkan, “Sular Üstünde Yükselen Şehir; Tunca” temasıyla gerçekleştirilen Kırkpınar Alanı Rekreasyon Projesi’yle Edirne’ye yeni bir destinasyon merkezi daha kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.  Yaklaşık 10 milyon TL’lik bütçeye sahip olan dev projeyle; 4 bin 900 dönümlük bir alanda 86 dönümlük bir göl, has bahçe, liman, yüzen havuz, kumsal, bisiklet ve koşu yolu, kafeler ve restoranlar yer alacağını anlatan Gürkan, “Bölgenin dünya çapında tanınırlığının arttırılmasına katkı sağlayarak, Edirne’yi marka şehir haline getirecek bu proje, Tarihi Kentler Birliği’nin 2016 Yılı Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda jüriden en yüksek puanı alarak birincilik ödülüne; yine  Marmara Belediyeler Birliği tarafından 6.’sı düzenlenen Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri Yarışması’nda “Yeşil Alan ve Çevre Yönetimi Hizmetleri” kategorisinde ikincilik ödülüne layık görüldü” dedi.

TARİHE SAHİP ÇIKIYORUZ

Gürkan, “1930 yılında İtalyanlar tarafından yapılan ve jeneratörler vasıtasıyla 1980 yılına kadar Edirne’nin elektrik ihtiyacını karşılayan Tarihi Elektrik Fabrikası’nı; Kültür Merkezi ve Nikah Salonu olarak halkımızın kullanımına açıyoruz” dedi.

Gürkan, bu projenin Sosyal Demokrat Belediyeler Birliği (SODEM) tarafından Bilim-Tarih Ödülüne layık görüldüğünü ifade etti.  

TÜRKİYE’NİN İKİNCİ BÜYÜK ŞEHİTLİĞİNİ EDİRNE’YE KAZANDIRDIK

                Çanakkale’den sonra en büyük şehitliği Edirne’ye kazandırdıklarını anlatan Gürkan, “ Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin özverili çalışmaları sonucunda milli mücadele esnasında yaralanıp tedavi amaçlı bu hastaneye getirildikten sonra şehit düşmüş ve hastane yakınında bir alana defnedilmiş 5003 askerimizi tespit ettik. Çanakkale’den sonra ikinci büyük şehitlik olan Askeri Hastane de yatmakta olan 5003 şehidimizin bağlı bulundukları ülkelere, kasabalara, köylere ulaşıp, şehitlerimizin yaşamakta olan aileleri için birer davet mektubu gönderdik. Atalarının burada yattığını bilmeleri, bu şehitliği gelip görmeleri için onları Edirne’mize davet ettik. Edirne Asker Hastanesi Şehitliği 22 Mayıs 2015 tarihinde ziyaretçilere açıldı” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15