Odunpazarı Belediyesi Alpu Belediyesi’nin tesislerinde kilit taş üretecek

Odunpazarı Belediyesi ve Alpu Belediyesi arasında, Alpu Belediyesine ait Beton Parke Kilit Taş Üretim Tesisinin Odunpazarı Belediyesi tarafından kullanılması için protokol imzalandı. Protokole göre Odunpazarı Belediyesi Alpu Belediyesi’nin Beton Taş Kilit Taş Üretim Tesis ve ekipmanlarını kullanarak kilit taşı üretecek, karşılığında ise Alpu Belediyesi’ne kilit taş verecek.

22 Ağustos 2019 Perşembe 14:29
Odunpazarı Belediyesi Alpu Belediyesi’nin tesislerinde kilit taş üretecek

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Alpu Belediye Başkanı Gürbüz Güler’in katıldığı protokol töreni Başkan Kurt’un makamında gerçekleşti. Odunpazarı Belediyesi ve Alpu Belediye arasında imzalanan bu protokol 5 yıl geçerli olacak. Protokol kapsamında Beton Taş Kilit Taş Üretim Tesis ve ekipmanları Odunpazarı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Şantiyesinde Odunpazarı Belediyesi’nin belirlediği yerde çalıştırılacak. Odunpazarı Belediyesi, ürettiği mal ve mamüller karşılığında Alpu Belediyesi’ne 2019 yılı için 10 bin m², 2020 yılı için 12 bin m², 2021 yılı için 15 bin m², 2022 yılı için 17 bin m² ve 2023 yılı için 20 bin m² kilit taşı verecek. Alpu Belediyesi ise bunun dışında herhangi bir bedel talep etmeyecek. 

Protokol süresince tesisin ve alınan ekipmanların bakım, onarım işlemleri ile gerekli durumlarda ekipman tedariki Odunpazarı Belediyesi tarafından yapılacak. Protokol bitiminde ise ek ekipmanların bedelleri amortisman düşüldükten sonra kalan kısım Alpu Belediyesince Odunpazarı Belediyesine ödenecek.  

“İSRAFI ENGELLEYEN BİR UYGULAMA”
Bu protokolün belediyeler arası dayanışmanın bir örneği olduğunu söyleyen Başkan Kurt, “Alpu Belediyesi ile yapmış olduğumuz bu protokolle mülkiyeti Alpu Belediyesi’nde olan Kilit Taş Üretim Tesislerini Odunpazarı Belediyesi’nin kullanması üzerine bir anlaşma yaptık.  Bu anlaşmaya göre Alpu’da bulunan tesisi Eskişehir’e getirdik, kurduğumuz alanda taş üretimine başlayacağız. Bu ürettiğimiz taşların 2019 yılı için 10 bin m²’sini Alpu Belediyesine vereceğiz. Dolayısı ile biz, kendi taşımızı üretmiş olacağız. Alpu Belediyesi de atıl duran milli servet pozisyonundaki, koca işletmeyi çalışır duruma getirecek. Bu israfı engelleyen ve tasarrufa yönelik çalışmaları gerçekleştiren bir uygulamaya geçeceğiz. İki kardeş belediyenin dayanışmasını, sosyal demokrat bir politika ile ortaya koymuş olduk. Hayırlı uğurlu olsun” dedi. 

“HALKA HİZMET BİRAN ÖNCE OLACAK”
Alpu Belediye Başkanı Gürbüz Güler, Başkan Kurt’a kendilerine verdikleri destek için teşekkür etti. Alpu Belediyesine ait BS25 model kilit taş fabrikasının atıl durumda olduğunu ifade eden Güler, “Hem maliyetlerden kazanmak hem de atıl durumda olan bir makinemizi de kullanılabilir bir duruma getirmek ve her iki belediyemizin de ihtiyaçlarının karşılanması için böyle bir girişimde bulunduk. Umarım hem Alpu ilçemiz hem de Odunpazarı ilçemiz için iyi olur. Seri üretim olacak ve halka hizmet biran önce olacak. Kazım Başkan’a çok teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu. 

4 Temmuz 2019 tarihinde gerçekleşen Meclis Toplantısında Odunpazarı Belediyesi Meclisi oy  çokluğu ile söz konusu protokolün imzalanması için Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’a yetki vermişti. 
 

Son Güncelleme: 22.08.2019 14:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15