Odunpazarı'nda 7 KOCALI HÜRMÜZ coşkusu!

Seyirciden 7 Kocalı Hürmüz’e tam not... Odunpazarı Belediyesi Tiyatro Müdürlüğü yeni sezonda ikinci tiyatro oyununun prömiyerini yaptı.

27 Ocak 2017 Cuma 15:08
Odunpazarı'nda 7 KOCALI HÜRMÜZ coşkusu!

Süpervizörlüğünü Türkiye’nin ünlü sanatçılarından biri olan Ayşen Gruda’nın yaptığı Odunpazarı Belediye Tiyatrosu, yeni sezondaki “Ara ki Bulasın” oyununun ardından “Yedi Kocalı Hürmüz” oyununu ile tiyatro severlerle buluştu. 

Odunpazarı Belediyesi Hasan Polatkan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen prömiyere Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Odunpazarı Belediye Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları, daire müdürleri ve çok sayıda tiyatro sever katıldı.

Türk tiyatrosunun önemli dinamikleri içinde yer alan Sadık Şendil’in yazdığı “Yedi Kocalı Hürmüz” oyununu yönetmen Elçin Elmalıoğlu Karaahmet farklı bir üslupla sahneye koydu. 19. yüzyılın sonlarında İstanbul'un Taşkasap semtinde yaşayan Hürmüz; hepsi farklı mesleklerden olan, birbirinden habersiz altı koca ile evlenir.  Ancak bu altı koca ile yetinmeyip yedinci erkeğe aşık olan bir kadının hikayesinin anlatıldığı oyun seyircilerden tam not aldı.

TİYATRO “HAYIRLI” İŞLER YAPMALI

Başkan Kurt oyun sonunda sahneye çıkarak oyuncuları başarılı performanslarından dolayı tebrik etti. Başkan Kurt, “Eskişehir’e yeni bir tiyatro anlayışı getirmek istedik ve amacımıza ulaştık. 2 ay içerisinde böyle başarılı bir oyun çıkıyorsa ve ilk oyunda bu koltuklar doluyorsa, bu büyük bir başarıdır. Yarınlardan umudu kesmemek için bu tiyatronun devam etmesi, ayakta kalması ve hayırlı işler yapması lazım” dedi.

Eskişehir’de İz Bırakanlar okuyucuları ile buluşacak

Öte yandan Eskişehir’in yerel sanatçılarından Bahattin Atak tarafından hazırlanan, Odunpazarı Belediyesi tarafından basılan “Eskişehir'de iz bırakanlar” adlı kitaplar okuyucuları ile buluşmaya hazırlanıyor.

Bahattin Atak tarafından hazırlanan “Eskişehir’de İz Bırakanlar” 5 ciltten oluşuyor. Battal Gazi, Orhan Oğuz, Yılmaz Büyükerşen, Fethi Heper ve Yunus Emre’nin hayatının anlatıldığı kitapların tanıtımı 28 Ocak 2017 Cumartesi günü saat 14.00'te Hasan Polatkan Kültür Merkezi'nde yapılacak.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Prof. Dr. Orhan Oğuz ve Prof. Dr. Fethi Heper'in de katılacağı Kitap Tanıtım Günü’nün onur konuğu ise Türk Hattat, Gazeteci ve Ressam Etem Çalışkan.

Son Güncelleme: 27.01.2017 15:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15