Neo anlam olarak karşılığı “Yeni

Ne çektiyse yeniye özentiden çekti bu ülke. Yanlış anlaşılmasın yeni karşıtı değilim elbette. Yenilenmek, eskinin üstüne bir şeyler katarsanız anlamlı ve verimli olur. Eskiyi hepten yok ederseniz sonuçları da ağır olur tabi ki! Bizdeki köhnemiş zihniyetin eskiye düşmanlığı da bundan mütevellit. Eskiye tahammülleri yok ama yeni diye dayattıkları sistemde ülkeyi her alanda uçuruma sürüklüyor. Eskiyi modernize edip işlevselliğini ve üretimini artırmak yerine, birilerine peşkeş çekip, yok pahasına satmak hem kolaydır hem de ülkeye karşı yapılan en büyük kötülüktür.

Kâğıt fabrikalarımız vardı kâğıdı kendimiz üretip, fazlasını ihraç ederdik. NeoTürkiye’de kâğıdı Euro üzerinden ithal ediyoruz. Ne kâğıt kaldı ne fabrika ne de üretim…

Turhal’da, Konya’da, Kayseri’de Malatya’da, Kütahya’da ve daha birçok yerde şeker fabrikalarımız vardı. Organik şeker tüketiyorduk Glikoz nedir bilmezdik.

Krom, bakır, demir, kömür, linyit işletmelerimiz vardı. Ne oldu onlara diye hiç sormayın. Sattılar ve tamamıyla dışa bağımlıyız. Bakır kurunu, demir kurunu o senin ağzını doldura doldura söylediğin dış güçler belirliyor artık! Şahsına söylüyorum! Müsebbibi sensin bunu bil.

Üreticimizin ürettiği tütünü işleyip ambalajlayarak satılan tekel ürünlerimiz vardı, kendi üreticimizin ürettiği tütünü içerdi tiryakiler. Piyasada satılan markalara bakın yerli olan bir tane ürün göremezsiniz. İş lafa gelince beyefendiler, yerli ve milliler! Sevsinler sizin yerliliğinizi ve milliliğinizi.  Bu arada tütün üreticimizin düştüğü durumu anlatmaya bile gerek yok. En son hak arama mücadelelerinde copa ve tazyikli suya maruz kaldılar. Bu kadar da üreticisini severler!

İhracatçı birliklerimiz vardı Ortadoğu ülkelerine küçükbaş ve büyükbaş hayvan ihraç ederdik. Şimdi yok. Peki ne oldu da kendi kendimize yetip, üstüne birde ihracat yapan ülke iken nasıl oldu da 20 yılda ithalatçı konumuna düştük? Sırbistan’dan et, Bulgaristan’dan saman ithal ettik. Yunanistan’dan pamuk, Meksika’dan nohut aldık, Moldova’dan ayçiçeği ve en enteresanı Suriye’den patates aldık, şaka gibi ama gerçek maalesef.

 Sen ülkenin katma değerli bütün varlıklarını dış güçlere teslim etmişsin, şimdi çıkıp en ufak sarsıntıda kıyameti kopartıyorsun. Neymiş efendim dış güçlermiş. Algıyla, bağırıp çağırmakla ülkeyi daha felaket dolu günlere sürüklüyorsun, her şeyin farkındayız ve notlarımızı tutuyoruz. Son olarak ben eski Türkiye’yi özlüyorum, benim gibi düşünen milyonlarca yurttaş olduğunu da biliyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15