"AKP Resmi İlan Parasını Keserek Yerel Basına Darbe Yapmıştır"

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı: AKP hükümeti yerel basının can damarı olan resmi ilan parasını keserek; onurlu, dik duran ve kalemini satmayan gazetecileri cezalandırmaya çalışmaktadır. Basın İlan Kurumu resmi ilan uygulaması yanlıştır, bu yanlıştan derhal vazgeçilmelidir. Atıcı'nın konu ile ilgili TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmanın tutanağı şöyle:

08 Mart 2018 Perşembe 18:26
"AKP Resmi İlan Parasını Keserek Yerel Basına Darbe Yapmıştır"

8 Mart 2018 tarihli TBMM Genel Kurulu tutanağından;

AYTUĞ ATICI (Mersin) - Teşekkürler Sayın Başkan.

Değerli arkadaşlar, yerel basın AKP tarafından yok ediliyor. Yerel basının can damarı olan resmî ilanlar bundan böyle Basın İlan Kurumunun resmî sitesinde yayınlanacak. Bu, yanlıştır. Yerel basın devletten aldığı ilan parasıyla ancak ayakta durabilmektedir. Yerel basın bu ilanlardan mahrum kalırsa sadece reklam gelirleriyle yaşamaya çalışacaktır. Bu durumda parayı veren düdüğü çalmaya çalışacak; onurlu, dik duran ve kalemini satmayan gazeteciler açlığa mahkûm edilecektir.

Seçim ortamına girdiğimiz bugünlerde yerel basının âdeta cendereye alınması AKP'nin bu seçimlerden nasıl korktuğunun ve çaresizlik içinde çırpındığının önemli bir göstergesidir. Resmî ilanların yerel basına verilmemesi doğru değildir ve bu uygulamadan derhâl vazgeçilmelidir.

Teşekkür ederim.

Son Güncelleme: 08.03.2018 18:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15