18 yaşındaki vekil okulu mu, Meclis’i mi “asacak!”

CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Öztunç da 18 yaş milletvekili tartışmasına katılarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaklaşımını eleştirdi.

10 Şubat 2017 Cuma 15:07
18 yaşındaki vekil okulu mu, Meclis’i mi “asacak!”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 18 yaş milletvekillerinin askerlik sorunu için, “Üç beş çocuk değil mi, onları da askerlikten muaf edecek bir düzenleme çıkartırsınız, olur biter” sözlerini değerlendiren CHP’li Öztunç, konunun sadece askerlik sorununa indirgenemeyecek kadar geniş olduğunu savundu. Öztunç Anadolu gelenekelerinde “askerliğini yapmayana kız bile verilmediğini” hatırlattı.

“En baştan kabul edelim ki, bu bir yanlıştır” tespitini yapan Öztunç konunun eğitim boyutunu gündeme taşıyarak şu değerlendirmeleri yaptı:

SINAV’A MI GİRSİN, GENEL KURUL’A MI?

“Herkes bilir ki,  18 yaş aynı zamanda bir eğitim yaşıdır. 18 yaşındaki bir insanın halen öğrenim hayatı, okul devam durumu vardır. Okula gittiğinde milletvekililiğini, TBMM’ye gittiğinde okulunu ihmal etme durumu ortaya çıkacak. Yoğun sınav dönemleri olabileceği gibi, yoğun yasama faaliyetlerinin olacağı dönemleri de olacaktır. Öğrenci terminolojisi ile irdelersek; 18 yaşındaki bir vekil okulunu mu asacak, yoksa TBMM Genel Kurulu’nu mu?”

POPÜLİST VE LÜKS BİR DÜZENLEME

Gençlerin siyasette olmasına karşı olmadıklarını da vurgulayan Öztunç, “Seçme – seçilme yaşı zaten 1990 yıllarda makul bir seviyeye indirilmiştir. Ancak şimdi getirilen ve seçilme yaşını 18’e indiren düzenleme popülist ve lüks bir düzenlemedir. Hayatın gerçekleriyle, insanın yetişmesi realitesiyle uyuşmamaktadır. Biz bu nedenlerle karşı çıkıyoruz. Neresinden bakarsanız bakın u bir yanlıştır, nokta” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
fuat kaya 2017-02-10 16:31:16

O kadar korkuyorlar ki! Nereden bir oy alabilirizin hesabindalar. 18 yaşla iki kkuş vuruyorlar; birincisi OY ikincisi 18 i tartiştırarak temel konuları kamufleeetmek. Neyi mi?
Yasama, yürütme ve yargı tek adama bağlanıyor. Çalışmalıyız akıllı çalışmalıyız. Karıncaya sineğin kanatlarının rüzgarına ihtiyacımız var.

banner15