Başbakan harekata ilişkin son bilgileri paylaştı

Dün başlayan Afrin harekatına ilişkin son bilgileri Başbakan Binali Yıldırım paylaştı... Başbakan Binali Yıldırım, ‘Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, “Harekat çok seri şekilde yapılacak. Afrin’deki teröristlere yapılacak her destek bu operasyonun hedefi olur” dedi. Harekatın 4 safhada yapılacağını ve 30 kilometre derinlikte güvenli bir alan oluşturulacağını belirten Başbakan Yıldırım, Afrin’de 8-10 bin civarında bir terörist varlığı olduğunu açıkladı...

21 Ocak 2018 Pazar 13:23
Başbakan harekata ilişkin son bilgileri paylaştı

Başbakan Binali Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin çok önemli açıklamalar yaptı. İstanbul’da medya temsilcileri ile yaklaşık 1,5 saat süren toplantıda bir araya gelen Yıldırım, harekatın gerekçesinin Türkiye'nin güvenliği olduğunu anlattı, Kilis'e düşen roketleri hatırlattı. Yıldırım, harekatın 4 safhada yapılacağını da belirtti.

Harekat başlamadan önce diplomatik bütün görüşmelerin yapıldığını aktaran Yıldırım, ABD’den an itibariyle muhalif bir tutum olmadığını, İran’ın harekata karşı çıkmadığını ancak bazı endişelerini belirttiğini söyledi. Yıldırım, Rusya ve İran üzerinden Suriye rejimine de bilgi verildiğini ekledi.n malzemelerin büyük oranda yerli ve milli silahlar olduğunu söyledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15