İran Sınırındaki Tırlara İzin Verildi

Corona virüsü nedeniyle İran ile sınır kapıları kapatılırken bekletilen Türk TIR’larının geçişine kontrollü olarak izin verildi. İran araçlarının geçişine ise izin verilmiyor.

24 Şubat 2020 Pazartesi 14:36
İran Sınırındaki Tırlara İzin Verildi

Corona virüsü nedeniyle Türkiye ile İran arasında Ağrı/Gürbulak, Van/Kapıköy, Hakkari/Esendere, Iğdır/Dilucu kara hudut kapıları ile Van/Kapıköy demir yolu hudut kapısı geçici süreyle giriş-çıkışlara kapatıldı. Ancak sınır kapılarında bekleyen Türk TIR şoförlerinin geçişine kontrollü olarak izin verilmeye başlandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın resmen açıklamasının ardından İran ile Türkiye arasında kara ve demir yolu geçişlerine imkan veren Ağrı/Gürbulak, Van/Kapıköy, Hakkari/Esendere, Iğdır/Dilucu kara hudut kapıları ile Van/Kapıköy demir yolu hudut kapısı geçici süreyle giriş-çıkışlara kapatıldı.

İran ile kara hudut kapılarından dün akşam 17.00 itibarıyla İranlıların ve diğer yabancıların yurda girişine izin verilmiyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun imzasıyla 81 ildeki valilikler, il emniyet müdürlükleri, il jandarma komutanlıkları, il göç müdürlükleri ile hudut sınır kapılarına "hudut kapılarında alınması gereken tedbirler" ile ilgili genelge gönderildi.

Kapıların kapatılması üzerine İran tarafında çok sayıda TIR kuyruğu oluştu. Bunun üzerine, Türk araçlarını kontrollü olarak Türkiye tarafına geçişine izin verilmeye başlandı. TIR  şoförleri geçişten önce sağlık kontrolünden geçirildi.

İran araçlarının Türkiye’ye geçişine ise izin verilmedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15