IŞİD'in tünellerinin sırrı ortaya çıktı!

IŞİD'in tünellerinin sırrı ortaya çıktı!

30 Ekim 2016 Pazar 13:27
IŞİD'in tünellerinin sırrı ortaya çıktı!

Musul Operasyonu sürürken, IŞİD'in hava saldırılarından korunmak için yerleşim birimlerinin altında metrelerce uzunluktaki tünelleri açmada kullanıldığı makine ele geçirildi.

IŞİD'in hava saldırılarından korunmak için yerleşim birimlerinin altında metrelerce uzunluktaki tünelleri açmada kullanıldığı alet ele geçirildi. IŞİD, koalisyon uçuklarının hava saldırılarından korunmak ve görüntü alınmasını engellemek için petrol kuyularını ateşe vermeye devam ederken, Irak Hava Kuvvetleri'ne ait bir uçak ilk kez 3 ay önce IŞİD'ten geri alanın Geyara Havaalanı'na indi.

tunel

Irak ordusu ve Peşmerge güçlerinin karadan Kaolisyon güçlerinin havadan yürüttüğü Musul Operasyonu sürerken, bu kapsamda IŞİD'ten geri alınan yerleşim birimlerinde evlere gizlenen tank ve toplar ve IŞİD'in tünel kazmada kullandığı makineler ele geçirildi. Musul'un kuzeyinde Peşmergenin IŞİD'ten temizlediği bir köyde tünel kazma manikası ele geçirilirken, su motoru kullanılarak hazırlanan kızaklı tünel kazma makinesi ile yerin altında metrelerce uzunlukta tünel kazıldığı belirtildi.

Son Güncelleme: 30.10.2016 13:27
Anahtar Kelimeler:
IŞİDTünelMakine
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15