Kabil'de bir patlama daha!

Kabil Havalimanı yakınında yeniden patlama sesi duyuldu. ABD Başkanı Joe Biden, "24 ila 36 saat arasında yeni saldırı olabilir" uyarısı yapmıştı.

29 Ağustos 2021 Pazar 16:45
Kabil'de bir patlama daha!

Kabil Havalimanı yakınında yeniden patlama sesi duyuldu. ABD Başkanı Joe Biden, "24 ila 36 saat arasında yeni saldırı olabilir" uyarısı yapmıştı. 

Afganistan'ın başkenti Kabil'de yeniden bir patlama sesi duyuldu. Kabil Havalimanı yakınında atılan bir roketin bir eve isabet ettiği öne sürüldü. ABD Başkanı Biden, sabah saatlerinde yaptığı yazılı açıklamada, "Bölgede durum çok tehlikeli Kabil Havaalanı’na yönelik çok yüksek bir terör tehdidi var. Komutanlarımız bana 24 ila 36 saat içinde yeni bir saldırı olma ihtimali çok yüksek" demişti

ÖNCEKİ SALDIRILARI IŞİD ÜSTLENMİŞTİ

Afganistan'da Taliban'ın kontrolü ele geçirmesinin ardından tahliyeler sürerken, geçen günlerde Kabil Havalimanı'nın çok yakınında art arda üç patlama olmuştu.  Saldırıyı IŞİD üstlenmişti. 

Milli Savunma Bakanlığı bölgedeki durum ile ilgili "Kabil Havaalanı dışında iki patlama olmuştur. Birliğimizde herhangi bir hasar, zayiat yoktur" açıklaması yapmıştı. 

Biden, Amerikan askerlerinin Afganistan'daki görevinin 31 Ağustos'ta son bulacağını açıklamıştı.

Son Güncelleme: 29.08.2021 16:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15