Kanada lideri Trudeau'dan Güney Kore'de tepki çeken hareket!

Kanada Başbakanı Justin Trudeau'nun saçı, el sıkışmakta zorlanması ve üstsüz fotoğrafları daha önce uluslararası basının gündemine gelmişti. Şimdi ise Kanada liderinin bacakları spot ışığında.

20 Mayıs 2023 Cumartesi 10:31
Kanada lideri Trudeau'dan Güney Kore'de tepki çeken hareket!

Japonya'nın Hiroşima kentindeki G7 zirvesine gitmeden önce Trudeau ve Kanadalı bakanlardan oluşan bir delegasyon, iki ülke arasında diplomatik ilişkiler kurulmasının 60. yılını kutlamak için Güney Kore'ye gitti. 

Cuma günü Trudeau birçok Güney Koreli siyasetçi ile fotoğraf çektirdi. Bu isimler arasında Güney Kore Ulusal Meclisi Başkanı Kim Jin-pyo da vardı. 

Kameralar fotoğraflarını çekerken Kim, Trudeau ile arasındaki boy farkı konusunda şaka yapmak için parmak uçları üzerinde durmaya başladı. Kısa süre sonra Trudeau, dizlerini kırarak Kim ile aynı boyda durmaya çalışarak odadakileri güldürdü. Trudeau, bunun üzerine bacaklarını iki yana doğru açıp boyunu daha kısaymış gibi göstermeye çalıştı. Kore'de fotoğraflarda insanların aynı boyda çıkması için yapılan bu hareket, "saygı ayakları" diye biliniyor. 

Güney Kore medyası, Trudeau'nun hareketinden büyük çoğunlukla övgüyle bahsetti. Chosun, yaşananların "kalpleri ısıttığını" ifade ederken, YTN ise "düşünceli" diye nitelendirdi.

Kanadalı muhafazakar yayın True North ise toplantıdan sonra bazı Kanadalıların Trudeau'yu "yurt dışında yine Kanada'yı rezil etmekle" suçladığını ifade etti.

(T24)

Son Güncelleme: 20.05.2023 11:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15