Kıbrıs basını: Türkiye doğalgaz buldu

Kıbrıs basınından Fileleftheros gazetesi, Baf açıklarında görev yapan Fatih sondaj gemisinin 170 milyar metreküp doğalgaz rezervi keşfettiğini öne sürdüğü bir haber yaptı.

15 Temmuz 2019 Pazartesi 16:18
Kıbrıs basını: Türkiye doğalgaz buldu

Halihazırda adanın batısında hidrokarbon bulmak için sondaj yapan Türkiye’nin ikinci sondaj gemisi Yavuz, adanın doğusunda hidrokarbon için sondaj yapacağı Magusa körfezi açıklarına varmıştı. Türkiye’nin sondaj faaliyetleriyle ilgili AB, ABD ve Kıbrıs Cumhuriyeti tarafından gelen kınama mesajlarından sonra, son olarak AB’nin Türkiye’ye kısıtlayıcı önlemler almaya hazır olduğu belirtilmiş, ‘yaptırım taslağı’ hazırlanmıştı.

KKTC basınına konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Rumlar iş birliği yapmazsa, Türkiye’nin faaliyetleri sürecek” derken, KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay da, Türkiye’nin sondaj çalışmalarının tüm Kıbrıs’ın etrafına yayılabileceğini söyledi.

Haberde, sondaj çalışmasının başarılı geçtiği iddia edilirken, bilgi AB kaynaklarına dayandırıldı.

AB’nin Türkiye’ye karşı yaptırımlar uygulayacağı öne sürülen haberde, Türkiye’nin doğalgazla ilgili faaliyetlerine devam edeceği ve bu uğurda çok para harcadığı da ifade edildi.

Yapılan yorumda ise farklı çevrelerce doğalgaz da dahil olduğu bir ‘al-ver’ süreci başlatılmasının söz konusu olduğu iddia edildi.

Gazete, Türkiye’nin enerji konusunu ayrı olarak irdelediğini ileri sürdü.

KKTC medyasından ‘kısmi’ doğrulama

KKTC medyasından Kıbrıs Postası’na konuşan üst düzey bir diplomatik kaynak, ‘ilk bulgulara göre bu bilgilerin doğru olabileceğini’ söyledi.

Yetkili, KKTC’nin Türkiye’ye arama yapma konusunda lisans verdiğini, resmi açıklamanın Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) yapılabileceğini kaydetti.

Son Güncelleme: 15.07.2019 16:22
Anahtar Kelimeler:
ABDKıbrısAkdeniz
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15