Kıbrıs'ta Cumhurbaşkanı, Kabine Listesini Veto Etti

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın, Başbakan Ersin Tatar’ın bugün sunduğu kabine değişikliğini veto ettiği öğrenildi.

19 Haziran 2020 Cuma 17:06
Kıbrıs'ta Cumhurbaşkanı, Kabine Listesini Veto Etti

Akıncı, yeni bakan isimleri arasında, dokunulmazlığı kaldırılan UBP Lefke Milletvekili Aytaç Çaluda’nın hukuki durumuyla ilgili Başsavcı’dan görüş aldıktan sonra yeni kabineyi onaylamama kararı verdi ve bu kararını da Başbakan’a iletti. Cumhurbaşkanlığı’ndan edinilen bilgiye göre, Başbakan Tatar, bugün 12.30’da kendi talebiyle gerçekleşen görüşmede, UBP-HP koalisyonunda yer alan iki ismin değiştiği yeni listeyi Cumhurbaşkanı Akıncı’ya sundu.

BAŞSAVCI CUMHURBAŞKANLIĞI’NA ÇAĞRILDI

Cumhurbaşkanı Akıncı, listede yer alan milletvekili Aytaç Çaluda’nın hukuki durumuyla ilgili Başsavcı’dan görüş istedi. Bu nedenle Başbakan’ın Cumhurbaşkanlığı’ndan ayrılmasından biraz sonra Cumhurbaşkanı Akıncı, Başsavcı Sarper Altıncık’ı makamına çağırdı ve görüştü. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın, Meclis’te temsil edilen siyasi partilerin başkan ve temsilcileriyle saat 16.00’da Cumhurbaşkanlığı seçimi tarihi konusundaki görüşmeden sonra basına açıklamasında bu konuya da değinmesi bekleniyor.
 

Kaynak: kibrisgazetesi.com

Son Güncelleme: 19.06.2020 17:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15