Kuveyt, Türkiye'den gelen yolculardan sağlık raporu isteyecek

Kuveyt Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yayınladığı genelgeyle Filipinler, Hindistan, Bangladeş, Mısır, Suriye, Azerbaycan, Türkiye, Sri Lanka,Gürcistan ve Lübnan’dan gelen tüm yolcuların Koronavirüsü taşımadığına dair sağlık raporu sunması halinde ülkeye girebileceğini duyurdu.

04 Mart 2020 Çarşamba 16:43
Kuveyt, Türkiye'den gelen yolculardan sağlık raporu isteyecek

Dünyayı sarsan virüsle ilgili Türkiye tarafından hala tespit edilen veya duyurulan bir vaka olmamasına karşın, Kuveyt Türkiye’yi koronavirüsü tespit edilen ülkeler arasında Kabul etti. Genel Müdürlüğün internet sayfasında bugün yayınlanan genelgede, Kuveyt’e girmek için korona virüsü taşımadığına dair PCR sertifikasının isteneceği belirtildi. Bu sağlık raporunun, Kuveyt Büyükelçiliklerinin onayladığı sağlık merkezlerinden alınması gerektiği vurgulanırken, kararın  8 Mart’tan itibaren uygulanacağı duyuruldu. Kuveyt’e bu ülkelerden giden yolcular sağlık raporları olmaması halinde,  geldikleri havayoluyla geri gönderilecekler. Bu uygulamadan Kuveyt vatandaşları ise muaf olacak.  
Ankara’daki Büyükelçilik yetkilisi, bu haberleri duyduklarını ancak kararın kendilerine henüz tebliğ edilmediğini belirterek, “Konu birkaç gün içinde netleşir. Biz vize işlemlerine devam ediyoruz. Bu konu çözülecek” dedi. Aynı yetkili, henüz Türk vatandaşlarından sağlık raporu istemediklerini ancak vize işlemlerinin sürdüğünü belirtti. Bugün vize verip vermedikleri sorusuna "işlemler devam ediyor" karşılığını verdi. 

Kuveyt’te şu ana kadar tespit edilen Korona  virüsü sayısı 56 olarak açıklanmıştı.

''KUVEYT MAKAMLARINI TAKİP EDİN''
Türkiye’nin Kuveyt Büyükelçiliği internet sayfasında Kuveyt’in virüse karşı aldığı tedbirler konusunda şu uyarı yer alıyor: “Koronavirüs (Covid-19) hakkında Kuveyt Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan güncel bilgilere, anılan Bakanlığın web sayfasından ulaşılması mümkündür”
 
Kuveyt Büyükelçisi Ayşe Hilal Sayan Koytak’ın twitterda geçtiğimiz hafta paylaştığı duyuruda ise, İran’ın Meşhed kentinden dönen uçakta seyahat eden yolcularda virüsün tespit edildiğini anımsatarak, Kuveyt’in hem kendi vatandaşlarına hem de Kuveyt’te yaşayanlara “kamu sağlığına dair güvenlik düzenlemelerine uyulması” çağrısını  anımsattı.  Büyükelçi, Kuveyt’in toplu etkinlikleri iptal ettiğini de anımsatarak Türk vatandaşlarına kalabalık yer ve faaliyetlerden uzak kalmaları ve hijyene itina göstermelerini istedi.Duyuruda, “Resmi Kuveyt makamlarının açıklamalarına itibar edilmesi önem arzetmektedir” denilerek resmi bilgilerinalınabileceği kurumlar hakkında da bilgi verildi.

(Anka)

Son Güncelleme: 04.03.2020 16:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15